A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

08.04.2012 | Novi Sad

Donacije za mlade sportiste i centar „Zemlja živih“ u Čeneju

Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović uručio je danas opremu sportskim klubovima sa područja naselja Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje u Novom Sadu. Pomoć preduzeća „Srbijagas“ ...

Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović uručio je danas opremu sportskim klubovima sa područja naselja Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje u Novom Sadu. Pomoć preduzeća „Srbijagas“  uručena je i projektu „Zemlja živih“,  koji su pokrenuli Srpska pravoslavna crkva, Eparhija Bačka i Bratstvo manastira Kovilj, a sa ciljem trajnog izlečenja zavisnika od narkotika. Direktor Bajatović je tom prilikom razgovarao sa Vladikom Jegarskim Porfirijem, koji mu je zahvalio za svu pomoć koju pruža SPC, naročito za pomoć ljudima koji su, kako je rekao, zapali u čeljusti bolesti zavisnosti. 

Direktor „Srbijagasa“ je posetio  muški centar za lečenje narkomanije „Zemlja živih“ na salašu u blizini Čeneja i u razgovoru sa starešinama i štićenicima centra istakao da će i ubuduće pomagati ovaj projekat, budući da je primenom religijskog i naučnog pristupa, postignuto da stepen uspešnosti izlečenja mladih zavisnika ovde bude procentualno izuzetno visok-čak preko 82%.  Dušan Bajatović je tom prilikom rekao da preduzeće „Srbijagas“ izuzetnu pažnju i značajna sredstva izdvaja za projekte društvene odovornosti, i pri tom, pored pomoći crkvi, posebno istakao pomoć pri školovanju talentovane dece i mladih koji se bave amaterskim sportom.  Vladika Jegarski Porfirije upoznao je direktora Srbijagasa sa naporima starešina centra  „Zemlja živih“ da pomognu mladim ljudima da se oslobode droge i zla koje nanose sebi i svojim porodicama i ujedno izrazio nadu da će i ubuduće imati podršku „Srbijagasa“ i direktora Bajatovića u tom projektu.

A primer kako mladi ljudi i deca treba pravilno da se razvijaju i usmeravaju  jeste bavljenje sportom, tako da je stvaranje i unapređivanje uslova za to,  jedan od osnovnih pravaca strategije društveno odgovornog poslovanja kompanije „Srbijagas“, rekao je direktor Dušan Bajatović  nakon uručenja donacije u vidu sportske opreme sportskim klubovima u naseljima Klisa, Slana bara i Vidovdansko naselje. Sportsku opremu dobili su fudbalski klubovi „Borac“ i „Proleter“, Ženski košarkaški klub „Proleter“ i Rukometni klub „Vojvodina“.
Prilikom posete naselju Klisa, direktor Bajatović uručio je trojici učenika Osnovne škole „Dušan Radović“ prve tri od 50 stipendija od po 100.000 dinara, koje će dobiti ukupno 50 mališana iz Novog Sada, a kao pomoć  pri školovanju izuzetno talentovanoj, vrednoj i pametnoj deci, koja imaju najbolje rezultate. Reč je o sredstvima iz fonda Dušana Bajatovića koja su nastala od prihoda po osnovu članstva u Upravnom odboru kompanije „Jugorosgas“. U ime dece koja su dobila ovu pomoć, zahvalila je direktorka škole Marija Čekić.
 
Direktor Srbijagasa, boraveći na Klisi, istakao je i da bi nakon predstojećih izbora, ova gradska celina u kojoj trenutno živi više od 30.000 stanovnika, trebalo da reši dva svoja najveća problema. To su na prvom mestu  saobraćajne gužve i drugo, problem smeća, koji je takođe izuzetno velik. S tim u vezi on je rekao da bi trebalo da bude izgrađen drugi deo Klisanskog mosta i proširen put prema izlazu iz grada, kao i da bi trebalo rešiti pitanje obližnje deponije smeća, tako što bi se na njoj izgradila ekološka spalionica, koja bi, uz jedan gasni dodatak, bila povezana sa novom termoelektranom toplanom i  služila ujedno i za proizvodnju električne energije.