A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

01.03.2012 | Beograd

„SRBIJAGAS“ i ove godine na sajmu „Eco expo“

Javno preduzeće „Srbijagas“ učestvuje od danas na dvodnevnom međunarodnom sajmu „Eko ekspo“, koji se, drugu godinu za redom, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda i republičkog ...

Javno preduzeće „Srbijagas“ učestvuje od danas na dvodnevnom međunarodnom sajmu „Eko ekspo“, koji se, drugu godinu za redom, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda i republičkog Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, održava u „Belekspocentru“ u Beogradu. Ovu manifestaciju otvorio je resorni ministar Oliver Dulić, koji je rekao da je neophodno da se u zažtitu životne sredine u narednom periodu uloži 10,5 milijardi evra. On je preduzeću „Srbijagas“, koje je predstavljala rukovodilac Službe za odnose s javnošću i marketing Ivana Petrović,  uručio priznanje za rezultate kompanije u oblasti zaštite životne sredine. 

Prednosti prirodnog gasa kao ekološkog goriva i nastojanja državne gasne kompanije da poveća njegovu primenu, glavne su tačke prezentacije dosadašnjih rezultata preduzeća u oblasti zaštite životne sredine na ovoj sajamskoj manifestaciji. Kako je predočeno, stručnjaci Sektora „Razvoja“ konstantno brinu o čovekovoj okolini, pripremajući za svaki budući gasovodni objekat „Srbijagasa“, studije procene uticaja na životnu sredinu. U cilju maksimalne ekološke zaštite, tokom izgradnje Podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, uz najnoviju opremu, ugrađeni su i rezervovari za prikupljanje otpadnih tečnosti, rečeno je. Takođe, posetioci sajma upoznati su sa još nekim aktivnostima kompanije, čiji cilj je poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje emisije štetnih gasova.

Među učesnicima, kako su ga nazvali „Balkanskog samita ekologije“, koji i ove godine organizuje nevladina organizacija „Zelena Eko planeta“, je više od 100 preduzeća iz regiona. Tu su proizvođači i firme koje se bave zaštitom životne sredine, zelenim tehnologijama, obnovljivim izvorima energije i energetskom efikasnošću, kao i predstavnici lokalnih i državnih vlasti i agencija, ambasada i privrednih komora. Na ovoj manifestaciji, kako je najavljeno, biće predstavljeni najznačajniji regionalni projekti u oblasti zaštite životne sredine.