A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

28.02.2012 | Novi Sad

Delegacija "General Electric" u "Srbijagasu"

Generalni direktor JP “Srbijagas” Dušan Bajatović sa saradnicima održao je danas sastanak sa delegacijom kompanije “General Electric“ povodom analize mogućih zajedničkih ...

Generalni direktor JP “Srbijagas” Dušan Bajatović sa saradnicima održao je danas sastanak sa delegacijom kompanije “General Electric“ povodom analize mogućih zajedničkih projekata, a kao nastavak saradnje započete krajem prošle godine prilikom posete delegacije Javnog preduzeća „Srbijagas“ Vašingtonu i Sajmu energetike. Na sastanku su razmatrane sledeće teme: gasne centrale, magistralni gasovodi, interkonekcije prema Rumuniji i Bugarskoj, Južni tok- kompresorske stanice, podzemna skladišta gasa u Srbiji, LNG terminal u Pančevu.

          Delegacija “General Electric” predvođena g-đom Carmen Neagu, izvršnim direktorom za Evropu, izrazila je zainteresovanost za saradnju i učešće u realizaciji navedenih projekata. Na sastanku su analizirane mogućnosti i načini investiranja, kao i pozicioniranje ove američke kompanije u projektima za koje postoji obostrana zainteresovanost.
          Delegacija “General Electric” prezentovala je danas u Novom Sadu kapacitete i mogućnosti kompanije koja je prisutna u 28 zemalja sveta i koja zapošljava više od 300.000 ljudi, ima razvijene projekte u oblasti projektovanja, izgradnje, upravljanja i održavanja energetskih postrojenja, uređaja i sistema, a u regionu je već prisutna u Slovačkoj sa kompresorskim stanicama, Rumuniji sa gasnim turbinama, Poljskoj sa gasnim i naftnim turbinama i Mađarskoj sa gasnim centralama.
          Zajednički utisak je da Republika Srbija, realizacijom projekata koji su u planu, ima velike mogućnosti da postane energetsko čvorište i lider u regionu, te da će zajednički timovi oba preduzeća intenzivno raditi na realizaciji ovih projekata. S tim u vezi formirani su zajednički timovi, koji svaki od navedenih projekata treba dodatno da razrade u prvom kvartalu 2012. godine. 
 
Novi Sad, 28.02.2012. godine                                                                  Služba za odnose s javnošću