A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

09.02.2012 | Beograd

„Srbijagas“ glavni darodavac Vukove nagrade

Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović, zajedno sa predsednikom Kulturno-prosvetne zajednice Srbije Ljubivojem Ršumovićem i predsedavajućim žirija Svetislavom Božićem, uručio je u ...

Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović, zajedno sa predsednikom Kulturno-prosvetne zajednice Srbije Ljubivojem Ršumovićem i predsedavajućim žirija Svetislavom Božićem, uručio je u Starom Dvoru u Beogradu Vukove nagrade za 2011. godinu, koje tradicionalno dodeljuje KPZ Srbije za izuzetan doprinos razvoju kulture u Republici Srbiji i svesrpskom kulturnom prostoru.

Među dobitnicima Vukove nagrade, koja je dodeljena 48. put, su: dramski pisac Siniša Kovačević, književnik Radovan Beli Marković, Zadužbina „Dositej Obradović“ iz Beograda, književnik iz Štrpca Petar Sarić, akademski slikar i profesor Miloš Šobajić, umetnik i književnik iz Beograda Predrag Bajo Luković, istoričar umetnosti Dušan Milovanović, kulturni poslenik i dramaturg iz Požarevca Milisav Milenković, urednica RTS-a Negosava Nena Kunijević, književni istoričar i profesor Filozofskog fakulteta iz Novog Sada Gojko Tešić. Sa ovog skupa poslata je poruka da na Vukovom delu i vukovskim kriterijumima počiva ono najvrednije u srpskoj kulturi, a da dobitnici Vukove nagrade svojim radom nastavljaju delo Vuka Stefanovića Karadžića, stalno ga usavršavajući.

Javno preduzeće „Srbijagas“ bilo je glavni darodavac ovogodišnje Vukove nagrade, koja se sastoji iz diplome, rad akademskog slikara Radomira Savića Rasa, plakete sa likom Vuka Karadžića, rad akademskog vajara Nebojše Mitrića i akvarela Momčila Antonovića.