A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

26.09.2014 |

Poklon Evropskog biznis kongresa Gradu Novom Sadu

Saopštenje JP Srbijagas

           U Novom Sadu je danas svečano otvorena nova stanica za iznajmljivanje bicikala, inače dar, odnosno donacija Evropskog biznis kongresa (EBC) i sponzora, među kojima su kompanije „South Stream“, Podzemno skladište gasa Banatski Dvor, Milenium tim, Sogaz i Srbijagas. Novu biciklanu, simboličnim presecanjem vrpce, otvorili su generalni direktor Srbijagasa i član Predsedništva“EBC“-a Dušan Bajatović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JKP „Parking servis“ Novi Sad Stevan Lugonja.
          Evropski biznis kongres je poslovna asocijacija osnovana pre 17 godina u Nemačkoj, a njen cilj je razvoj ekonomske saradnje u zemljama OEBS-a. Okuplja 117 kompanija iz 23 države, a samo neke od članica su Gasprom, Dajmler Krajsler , Dojče banka, Gas de Frans, BNP Pariba, Dženeral Elektrik, Goldman Saks, Simens, Total i druge. Predsednik Evropskog biznis kongresa je gospodin Aleksej Miler, predsednik Uprave Gasproma, a član Predsedništva ovog foruma je gospodin Dušan Bajatović, generalni direktor Srbijagasa. On je, predajući novu biciklanu na upravljanje Gradu Novom Sadu, najavio da će se godišnja skupština “EBC“-a iduće godine održati u maju u Beogradu ili Novom Sadu. – To će biti najveći poslovni skup u poslednjih nekoliko godina u našoj zemlji, kojem će prisustvovati članovi uprava pomenutih kompanija, istakao je Bajatović.
           Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik je zahvalio svim kompanijama, članicama Evropskog biznis kongresa i ujedno ih pozvao da nastave i dalje da iskazuju društvenu odgovornost prema našem gradu. – Nadam se da će Novosađani sve više koristiti bicikl kao prevozno sredstvo i to po povoljnim uslovima, koje im nudi Parking servis, rekao je Vučević.
            Prisutnima se obratio i direktor Parking servisa Stevan Lugonja, rekavši da „NS bike" sistem za sada ima oko 3.200 kokrisnika i da je ovo deseta stanica za iznajmljivanje bicikala koja je do sada otvorena u Novom Sadu.


Novi Sad, 26.09.2014. godine                                   Služba za odnose s javnošću i marketing

foto Tanjug, Jaroslav Pap