A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

02.10.2014 |

Dušan Bajatović učestvuje u radu investicionog foruma "Rusija zove!"

Saopštenje JP Srbijagas

Generalni direktor JP "Srbijagas" Dušan Bajatović učestvuje u radu 6. Foruma "VTB Capital Investment Russia Calling!" u Moskvi. Već na samom početku foruma reč je uzeo Vladimir Putin koji je govorio o budućem ekonomskom razvoju Rusije, kao i o aktuelnim političkim dešavanjima. - Izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom je interesu Rusije, a Ukrajina je za Rusiju "najbratskija od svih nacija", rekao je Vladimir Putin.U našem je interesu da imamo pouzdanog i predvidljivog partnera i suseda, rekao je Putin na investicionom forumu. "VTB Capital Forum" je, prema njegovim rečima, postao jedan od najznačajnijih događaja u ekonomskom životu zemlje i u međunarodnom kalendaru takvih događaja.

Ovom skupu prisustvuje više od 2.000 učesnika i preko 400 investitora iz Rusije, Evrope, SAD,Azije, Bliskog Istoka i Afrike. Forum se održava šesti put za redom i jedini gost iz Srbije ove godine je Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa i kodirektor preduzeća "Južni tok Srbija".

Učešće na ovom forumu veoma je značajno za našu zemlju, jer diskusija i pravci razvoja su od velikog značaja za sve firme ili države koje posluju sa ruskom federacijom.

Ove godine akcenat je bio na ruskom ekonomskom razvoju, strategijama za ubrzanje regionalnog razvoja i trendovima na tržištima kapitala. Forum je prepoznat kao mesto gde se sreću investitori, biznismeni i politika i gde se pokreću važna poslovna i investiciona pitanja.
Novi Sad, 02.10.2014. godine                                       Služba za odnose s javnošću i marketing