A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

03.10.2015 |

Sportski dan zaposlenih u danima jubileja JP "Srbijagas"

U znaku fer pleja i sportskog duha

           Novosadski Sportski i poslovni centar “Vojvodina” bio je danas obojen bojama nacionalne gasne kompanije. Naime, po drugi put je u dvoranama popularnog SPENS-a organizovana specifična manifestacija JP “Srbijagas” pod nazivom “Sportski dan“, ali je i u Amfiteatru ovog hrama sporta održana i redovna godišnja Skupština Sportskog kluba naše kompanije. „Sportski dan“ je organizovan u okviru obeležavanja jubileja – desetogodišnjice JP „Srbijagas“. Kao i prethodna dva puta, (prvi susret sportista rekreativaca Srbijagasa održan je 2012. godine u Staroj Pazovi), zajednički organizatori ovog sportskog druženja bili su Jedinstvena sindikalna organizacija i Sportski klub JP „Srbijagas“. Uvek, kada su ovakvi događaji u pitanju, broj učesnika bio je respektabilan – ukupno 196 zaposlenih danas je bilo sportski aktivno. Naravno, prisutni su bili radnici iz svih organizacionih delova Srbijagasa - Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Pančeva, Kikinde, Vršca, Čačka, Kragujevca, a nadmetali su se u ukupno 11 sportskih disciplina, dve više u odnosu na prošlu godinu. Takmičari u malom fudbalu opet su odneli primat što se brojnosti tiče, jer je, kao i lane, na turniru nastupilo šest ekipa. U Velikoj dvorani SPC „Vojvodina“ u revijalnim susretima nastupili su i naši košarkaši (basket tri na tri), odbojkaši, rukometaši, stonoteniseri, ali i rekreativci Srbijagasa čiji je sportski hobi - badminton. Održana su takmičenja još i u tenisu, kuglanju, šahu, pikadu i streljaštvu.
           Završetkom utakmica, međutim, nisu bila iscrpljena i sva današnja planirana događanja u SPENS-u, s obzirom na to da je u Amfiteatru održana redovna godišnja Skupština Sportskog kluba JP “Srbijagas”, kojoj je predsedavao Jovica Budimir. Posle jednoglasnog usvajanja zapisnika sa prošlogodišnje sednice, koja je bila i izborna, predsednik kluba Milan Đukić, izvršni direktor za pravne, kadrovske i opšte poslove, podneo je Izveštaj o radu Sportskog kluba „Srbijagas“ u periodu oktobar 2014. – oktobar 2015. godine istakavši da je Plan rada, koji je usvojio Izvršni odbor kluba gotovo u potpunosti realizovan i da je, što se finansijskog dela tiče, Završni račun za prošlu godinu urađen u skladu sa zakonom i predat na vreme. Đukić nije, naravno, propustio da prisutnima čestita jubilej – deset godina „Srbijagasa“:
           Na kraju sednice, a na osnovu odluke Izvršnog odbora „Sportskog kluba“ da se zaslužnim članovima dodele priznanja, uručene su zahvalnice i srebrne kovanice sa ugraviranim brojem 10 (koje imaju numizmatičku vrednost) za deset godina postojanja naše kompanije. Laureati su predsednik JSO Veljko Milošević (Novi Sad) za ukupan doprinos u razvoju Sportskog kluba i rekreacije u našoj kompaniji, Zorica Bugarski (Zrenjanin) višestruki nosilac medalja sa takmičenja u kuglanju i Duško Vignjević (Beograd) koji je sa mnogih takmičenja u šahu donosio medalje.

Novi Sad, 03.10.2015.                                                   Služba za odnose s javnošću i marketing