A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

07.04.2016 |

Aktuelne teme na dnevnom redu sednice Nadzornog odbora JP „Srbijagas“

Saopštenje sa sednice NO

           U Novom Sadu je danas održana sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Srbijagas“, na kojoj je razmatrano više tema od značaja za poslovanje kompanije. Na sednici, kojoj je predsedavao prof. dr Muamer Redžović, predsednik Nadzornog odbora, a kojoj je prisustvovao generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, prihvaćena je Informacija u vezi sa implementacijom novog Zakona o javnim preduzećima. Preduzeću Srbijagas, s tim u vezi, predstoji, pre svega, usklađivanje osnivačkih i opštih akata sa odredbama novog zakona, u zadatim rokovima. Članovi Nadzornog odbora razmatrali su i implementaciju zakonskih odredaba koje se odnose na obaveze i izbor organa upravljanja u preduzeću, kao i na imenovanje nove Komisije za reviziju, koja će, kako je rečeno, veoma brzo biti formirana u skladu sa novim pravilima.
           Nadzorni odbor razmotrio je na današnjoj sednici Informaciju u vezi sa reorganizacijom JP „Srbijagas“ Novi Sad. Članovi NO upoznati su sa dosadašnjim aktivnostima i narednim koracima u preduzeću, dogovoreni su rokovi i usaglašene zajedničke aktivnosti u cilju realizacije procesa reorganizacije, u skladu sa dokumentom koji je usvojila Vlada Republike Srbije.
          Nadzorni odbor je na sednici razmatrao i Informaciju o planu razvojnih i investicionih aktivnosti JP „Srbijagas“ u 2016. godini, kao i mere i aktivnosti u cilju povećanja stepena naplate potraživanja od kupaca prirodnog gasa.


Novi Sad, 07. april 2016. godine                                  Služba za odnose s javnošću i marketing