A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

27.04.2016 |

Nadzorni odbor pohvalio nastavak pozitivnog trenda poslovanja kompanije

Saopštenje JP "Srbijagas"

          JP „Srbijagas“ ostvarilo je u 2015. godini poslovni dobitak od 13,7 milijardi dinara, odnosno neto dobitak od 2,9 milijardi dinara. Kompanija je u prethodnoj godini izvršila sve svoje obaveze u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije u delu zarada, zapošljavanja, racionalizacije troškova, a održan je i investicioni ciklus u tom periodu. Ovo je rezime Izveštaja o poslovanju preduzeća za 2015. godinu, koji je na današnjoj sednici u Novom Sadu razmatrao i usvojio Nadzorni odbor JP „Srbijagas“, a u kojem se konstatuje i to da su i dalje prisutni problemi naplate potraživanja i obezvređenja istih, kao i kursnih razlika.

          Predsednik Nadzornog odbora prof. dr Muamer Redžović pohvalio je Izveštaj o poslovanju preduzeća koji je urađen po međunarodnim standardima i istakao kao veoma dobro i značajno to što je Srbijagas, upravo u 2015. godini, kada je započet proces restrukturiranja kompanije, iskazao poslovnu dobit, što sve zajedno govori u prilog činjenice da se preduzeće razvija i napreduje.

          Nadzorni odbor razmatrao je danas i usvojio Finansijski izveštaj JP „Srbijagas“ za prvi kvartal 2016. godine, prema kojem je u tom periodu nastavljen pozitivan trend poslovanja, odnosno ostvaren je poslovni dobitak od 6,04 milijardi dinara i neto dobit u iznosu od 4,7 milijardi dinara.

          Nadzorni odbor, zajedno sa poslovodstvom, nastaviće i dalje da sprovodi takvu poslovnu politiku, u kojoj će dominantan biti trend pozitivnih poslovnih efekata i u nastavku godine.

          Na sednici je razmatran i usvojen Izveštaj o realizaciji Programa poslovanja preduzeća za period 01.01-31.03.2016. godine, u kojem se, takođe, konstatuje povećan promet i potrošnja prirodnog gasa u našoj zemlji i povećanje broja kupaca tog energenta, a naročito je istaknuta politika racionalizacije i smanjenja poslovnih rashoda za 139 miliona dinara u odnosu na isti period prethodne godine, što je u procentualnom iznosu manje za 11% , a sve to je za rezultat imalo ostvarenje već pomenutog pozitivnog finansijskog rezultata u prvom kvartalu ove godine.

          Sednici je prisustvovao generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović sa članovima poslovodstva.

Novi Sad, 27.04.2016. godine                                      Služba za odnose s javnošću i marketing