A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

15.06.2016 |

Ostvaren napredak u restrukturiranju JP "Srbijagas"

Saopštenje Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se u sredu, 15. juna sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio Džejms Ruf, u okviru redovne revizije tekućeg aranžmana Srbije sa tom finansijskom organizacijom.

Na sastanku sa delegacijom MMF-a konstatovan je napredak u realizaciji projekta restrukturiranja i finansijske konsolidacije Javnog preduzeća "Srbijagas".

Govoreći o Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije (EPS), predstavnici MMF-a, kao i Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji su takođe prisustvovali sastanku, ocenili su da je neophodno uložiti dodatne napore u sprovođenju i ubrzanju započetih aktivnosti na reorganizaciji i finansijskoj stabilizaciji tog preduzeća.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović, generalni direktori JP "Srbijagas" i JP EPS Dušan Bajatović i Milorad Grčić sa saradnicima, kao i predstavnici Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije (NBS), navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.


Beograd, 15. juna 2016. godine