A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

12.10.2016 |

Ministar Antić posetio štand Srbijagasa na Sajmu energetike

Saopštenje JP "Srbijagas"

           Javno preduzeće „Srbijagas“ svoje ovogodišnje učešće na Međunarodnom sajmu energetike u Beogradu otpočelo je promocijom prirodnog gasa kao ekološki i ekonomski najprihvatljivijeg energenta. Sajam energetike, koji se ove godine održava pod motom „Nova energija“, danas je svečano otvorio republički ministar za rudarstvo i energetiku Aleksandar Antić, koji je tom prilikom istakao da energetski sektor i privreda mogu da naprave sinergiju kako bi čitavu tu oblast unapredili u cilju stvaranja čistije energije i očuvanja životne sredine, kao i upošljavanja privrede. On je takođe poručio da će ovaj sektor privrede biti najveći investitor u oblasti ekologije, budući da će samo EPS u narednom periodu morati da uloži između 700 i 800 miliona evra u zaštitu životne sredine.
           Ministar Antić je, nakon otvaranja sajma, u sklopu obilaska izlagača, posetio štand JP „Srbijagas“ gde se nakratko zadržao u razgovoru sa zamenicom generalnog direktora Blaženkom Mandić i predstavnicima poslovodstva kompanije. Tom prilikom je još jednom istaknuto da Srbijagas spremno dočekuje predstojeću zimu i da je sve učinjeno kako bi se obezbedilo sigurno i stabilno snabdevanje građana i privrede prirodnim gasom.
           Nešto ranije, on je u razgovoru sa novinarima izjavio da će pismom obavestiti Sekretarijat Energetske zajednice o tome da je Vlada Republike Srbije dala podršku nastavku reorganizacije Srbijagasa. Takođe je napomenuo da se danima i nedeljama odvija intenzivna komunikacija sa Sekretarijatom EZ, te da je optimista da je nađen zajednički jezik i visok stepen razumevanja sa tim evropskim telom.
           Štand Srbijagasa, koji su inače ovog prvog dana Sajma energetike posetili i članovi Nadzornog odbora preduzeća, od danas pa sve do petka, biće otvoren za sve posetioce, sadašnje i potencijalne korisnike prirodnog gasa, kao i za poslovne partnere, koji su zainteresovani za više informacija o „plavom energentu“, a za njihova pitanja, sugestije i predloge, kao i eventualnu ponudu za saradnju, na raspolaganju će biti stručna lica kompanije.


Beograd, 12. oktobra 2016. godine                            Služba za odnose s javnošću i marketing