ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Потписани уговори о завршетку гасификације Краљева, Крагујевца и Зрењанина! Директор Србијагаса: Сигурност снабдевања и стабилне цене гаса и на почетку 2020!

У просторијама ЈП „Србијагас“ у Новом Саду данас су потписани уговори о пословно-техничкој сарадњи на гасификацији насељених места, као и изградњи гасоводне мреже у индустријским зонама у градовима Краљеву, Зрењанину и Крагујевцу. Уговоре су потписали генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић и градоначелници Краљева и Зрењанина Предраг Терзић и Чедомир Јањић, као и представник извођача радова који ће завршити гасовод до фабрике Фиат аутомобили у Крагујевцу, Андреја Ђулић, финансијски директор предузећа „Millenium team“.
Према речима генералног директора ЈП „Србијагас“, данас потписани документи представљају основу за завршетак гасификације у овим градовима, која ће омогућити да сви садашњи и будући инвеститори у њиховим индустријским зонама, али и домаћинства у свим насељеним местима на њиховом подручју, имају на располагању квалитетан енергент чије су економске и еколошке предности значајна тржишна референца.
– Желим да честитам градоначелнику Краљева, јер ми овим заправо решавамо све захтеве
инвеститора у индустријској зони, али и комплетну гасификацију града, као и снабдевање гасом нових станова који се граде за војску. Када је реч о Зрењанину, овим уговором решавамо све међусобне финансијске обавезе и отварамо нову етапу у нашој сарадњи, будући да ћемо свим фабрикама које већ раде али и онима које су најавиле своје долазак, обезбедити да могу одмах да се прикључе на гасоводну мрежу. У Крагујевцу, практично, завршавамо инвестицију коју је Град раније започео, а у вези са снабдевањем гасом Фиата. И сва насељена места у том граду, која до сада нису била гасификована, добиће могућност да се греју на гас, рекао је директор поздрављајући госте, представнике ова три града. Он је напоменуо да је нешто слично, попут данас потписаних уговора, већ урађено и са Сремском Митровицом, где ће гас, такође, стићи до сваког домаћинства, али и да се тиме, уз наставак радова на гасификацији општине Ириг, заправо 100-постотно завршава гасификација Војводине.
Све су ово, каже Бајатовић, добре вести за потрошаче у целој нашој земљи, додајући да је добро за све нас и то што се приводи крају изградња магистралног гасовода од бугарске до мађарске границе, што су почели радови на проширењу складишта у Банатском Двору и што ће се градити још једно складиште у Итебеју, затим што ће идуће године Србија, поред већ поменуте, започети и нове интерконекције, пре свега изградњу гасовода Ниш-Димитровград-Софија, затим припрему документације и планова за гасовод Београд-Бањалука и реализацију интерконекције према Румунији, али и ширење гасоводне мреже у земљи према Ваљеву, Лесковцу, Врању, Гаџином Хану..
Директор Србијагаса истакао је овом приликом и да је Србијагас предузео све мере у вези са сигурним снабдевањем гасом, чак и у случају да дође до проблема са испоруком гаса преко територије Украјине.
-Србијагас је, у сарадњи са Владом Републике Србије, предузео све мере на обезбеђењу додатних количина гаса, пре свега из правца Баумгартена, тако да ће Подземно складиште гаса у Банатском Двору до краја ове године, уместо са 450 милиона кубика, бити напуњено са додатних 100 милиона тј. са укупно 550 милиона кубика, што је додатна сигурност за наше потрошаче. То значи да снабдевање гасом неће бити угрожено, без обзира на потенцијалне проблеме. Уједно, можемо да кажемо и то да ће цена гаса, а имајући у виду цену нафте на светском тржишту и валутне ризике, такође, бити стабилна и неће се мењати у овој грејној сезони, најавио је генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић.

Нови Сад, 12. новембар 2019. године Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
Load More Posts
Кол центар - техника 0800 021 020
Комерцијала - рачуни 0800 202 024
Позиви на ове бројеве су бесплатни
2019-11-18T08:30:40+01:00
Go to Top