ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Надзорни одбор ЈП „Србијагас“ одржао седницу у Новом Саду - СРБИЈАГАС И У 2020. ГАРАНТ СИГУРНОСТИ СНАБДЕВАЊА ПРИРОДНИМ ГАСОМ!

У Новом Саду је у петак, 29. јануара одржана седница Надзорног одбора ЈП „Србијагас“, којој је председавао проф. др Муамер Реџовић, председник НО, а присутан је, поред свих чланова Надзорног одбора, био и генерални директор Душан Бајатовић и чланови пословодства.

На седници је најпре усвојен Извештај о реализацији годишњег програма пословања предузећа у периоду од 01. јануара до 31. децембра прошле године. Јавно предузеће Србијагас, како је речено, и у 2020. години наставило је политику сигурности и континиутета у снабдевању потрошача природним гасом, нарочито у контексту обезбеђивања довољних залиха тог енергента, а имајућу у виду ризик прекида снабдевања преко Украјине, обезбеђујући делатност од општег интереса, али и прилагођавајући пословање у циљу минимизације негативних последица постојеће пандемије. Дакле, и у тим условима, Србијагас је предузео све активности и мере како у циљу сигурног снабдевања тржишта, тако и наставка инвестиционих активности, ефикасности наплате потраживања и одржавања ликвидности предузећа.

Целу протеклу пословну годину обележио је наставак интензивних активности на изградњи гасовода на територији Републике Србије од границе са Бугарском до границе са Мађарском и другим суседним земљама. Као резултат тога, 01. јануара 2021. године званично је пуштен у рад нови магистрални гасовод, од огромног значаја за индустрију и напредак српске привреде, као и становништва и државе у целини.

Одржавању и унапређењу свих показатеља пословања у 2020. години допринела је сарадња са надлежним министарствима и свим релевантним институцијама. Менаџмент и Надзорни одбор, као и сви запослени ЈП „Србијагас“ током целе године, и у условима ванредног стања, предузимали су све неопходне активности, кроз пословне одлуке, политике пословања и континуирано ангажовање, како би предузеће наставило тренд позитивног пословања који је присутан дужи низ година.

Чланови Надзорног одбора, у роковима утврђеним законом, усвојили су и Извештај Централне пописне комисије о извршеном годишњем попису имовине и обавеза ЈП „Србијагас“ са стањем на дан 31.12.2020. године, сачињеном на основу пописа извршених у предузећу, а који су реализовани у условима општепознате епидемиолошке ситуације.

На овој јануарској седници која је одржана у просторијама компаније у Мастер центру Новосадског сајма, усвојен је и сумарни Извештај о раду интерне ревизије ЈП Србијагас за 2020. годину који обухвата низ извештаја, између осталог, о извршеној ревизији система управљања залихама, ликвидношћу, спољнотрговинског пословања и другог, а све у циљу унапређења општег нивоа, односно система интерних контрола у предузећу.

Нови Сад, 29.01.2021. године                                                              Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2021-01-29T12:47:38+01:00
Go to Top