ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Надзорни одбор ЈП "Србијагас" усвојио редовне финансијске извештаје за 2020. годину

Јавно предузеће „Србијагас“ успешно је завршило 2020. годину са пословном и нето добити и тиме наставило тренд остваривања позитивних пословних резултата из претходних година, речено је на седници Надзорног одбора Србијагаса одржаној у среду, 24. фебруара у Новом Саду, а приликом усвајања Редовних финансијских извештаја ЈП „Србијагас“ за период 01.01-31.12.2020. године. На седници којој је председавао проф. др Муамер Реџовић, председник НО и којој је, поред чланова Надзорног одбора, присуствовао генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић са сарадницима, истакнуто је да су добри пословни резултати остварени у отежаним и специфичним околностима које је донела претходна година, обележена пре свега пандемијом корона вируса.

Пословне одлуке и континуирано ангажовање менаџмента, Надзорног одбора и свих запослених у циљу одржавања и унапређења свих показатеља пословања допринели су испуњењу свих планираних параметара у 2020-ој години: сигурности и континуитету у снабдевању потрошача природним гасом, оптималном раду и резултатима у условима постојеће пандемије, рационализацији пословних расхода, ефикасности наплате потраживања и одржавању ликвидности предузећа. Примера ради, степен наплате текућих доспелих потраживања у посматраном периоду износио је 98%.

Имајућу у виду да инвестиционе активности представљају један од најважнијих елемената даљег развоја не само предузећа „Србијагас“, него и државе у целини, на седници Надзорног одбора посебно је истакнуто да су целу пословну 2020. годину обележиле активности на реализацији, односно завршетку и пуштању у рад једног од најважнијих стратешких инфраструктурних пројеката у земљи – изградњи гасовода на територији Републике Србије од границе са Републиком Бугарском до границе са Мађарском и другим суседним земљама. Поред тога, Србијагас је наставио и изградњу прикључних гасовода, а највећа улагања у 2020. години извршена су у гасификацију градских општина у Београду, као и у изградњу гасовода између Футога и Беочина, који представља гасну обилазницу око Новог Сада, а чија једна деоница је, сложеном методом косо усмереног бушења, успешно постављена испод корита реке Дунав.

Чланови Надзорног одбора на фебруарској седници усвојили су и Кориговани извештај о реализацији годишњег Програма пословања Србијагаса у прошлој години, који је урађен након израде финансијских извештаја за 2020.

Седница је одржана у просторијама ЈП „Србијагас“ у Мастер центру Новосадског сајма, уз пуно поштовање и спровођење свих прописаних мера заштите од заразне болести Ковид-19, које је прописао Кризни штаб.

Нови Сад, 24. фебруар 2021. године                                              Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
Load More Posts
Кол центар - техника 0800 021 020
Комерцијала - рачуни 0800 202 024
Позиви на ове бројеве су бесплатни
2021-03-04T11:12:26+01:00
Go to Top