ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

ЈП „Србијагас“ на 10. јубиларним Данима енергетике, у посети нашем штанду потпредседница Владе и министарка Зорана Михајловић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић

Јавно предузеће „Србијагас“ од данас учествује на јубиларним Десетим међународним „Данима енергетике и инвестиција“, који се у наредна два дана одржавају у Конгресном делу Мастер центра Новосадског сајма. И овога пута под слоганом „Енергија која нас спаја“, национална гасна компанија свим посетиоцима ове својеврсне сајамске али и стручне приредбе, понудила је садржајну, актуелну и информативну презентацију природног гаса, као енергента будућности. Штанд Србијагаса, након свечаног отварања посетила је званична делегација у којој су били потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бијелић, као и директор једне од најважнијих европских финансијских институција, Европске банке за обнову и развој Матео Коланђели. У кратком разговору на нашем штанду са руководиоцем Службе за односе с јавношћу и маркетинг Васиљем Копривицом, министарка је рекла да је добро да је гас из правца Бугарске „Балкански током“ поново потекао и да Србијагас предузима све што је неопходно да обезбеди довољне количине тог енергента.

Иначе, министарка Михајловић је нешто раније на церемонији званичног отварања Међународних Дана енергетике, изјавила да је Србија део енергетске транзиције и да постоје услови да наша држава буде шампион у том процесу. Конференција у Глазгову је најважнији догађај у свету када су борбе против климатских промена у питању, на том догађају поред представника целог света, говорио је и председник Александар Вучић и јако је важно да је Србија била део глобалног догађаја, јер је ово глобална тема без обзира на то колико је нека држава велика и развијена.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је том приликом да је енергетика кључно питање на глобалном нивоу и да је то главна тема и данас у Новом Саду, као и свих ових дана на скупу светских лидера у Глазгову. Из перспективе Новог Сада, другог по величини града у Србији, циљ нам је да направимо искорак у даљем развоју увођењем енергетски ефикасних система у свакком сегменту, истакао је Вучевић.

Манифестација у Новом Саду окупља овога пута стручњаке из Србије, региона и Велике Британије, а представници институција, науке и струке ће у ова два дана у оквиру бројних панела, изнети више детаља о пројектима који су у току, припреми докумената јавих политика и плановима за будућност. Ту је и изложбени део манифестације, у којем се представљају предузећа, инситуције и локалне самоуправе са пројектима у области енергетике. Цела манифестација одржава се уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера.

Нови Сад, 03.11.2021. године                                                                Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2021-11-03T20:00:26+01:00
Go to Top