ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Србијагас од данас на Сајму енергетике у Београду

Енергија која нас спаја је слоган овогодишњег наступа Јавног предузећа „Србијагас“ на 16. Међународном сајму енергетике, који се од данас до четвртка одржава у Хали 2 Београдског сајма. Ову традиционалну сајамску манифестацију, која је својеврсна смотра енергетике Србије и региона, свечано је отворила потпредседница Владе и министарска рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић, која је истакла да је 2021. година прекретница у сектору енергетике, с обзиром на то да се Србија прикључила енергетској транзицији, да жели да постане лидер у региону у том процесу, а енергетика покретач раста и развоја целе привреде.

-Овај сајам је значајан јер у доба пандемије коронавируса морамо да учинимо све да заштитимо природу, да осигурамо енергетску безбедност, да повежемо приватни и државни сектор и да направимо велики корак ка енергетској транзицији. Нема важније теме данас ни у свету, а ни у Србији, од енергетске безбедности и борбе против климатских промена, од питања како да имамо довољно енергије, а да је обезбедимо на одржив начин, истакла је она.

Министарка Михајловић је потом обишла излагаче на Сајму енергетике и том приликом се, на штанду ЈП „Србијагас“, задржала у кратком разговору са представницима наше компаније, а тренутне активности и резултате националне гасне компаније презентовао је руководилац Службе за односе с јавношћу и маркетинг Васиљ Копривица.

Посетиоци сајма ће до 25. новембра, имати прилику да на једном месту виде све регионалне компаније, корпорације, предузећа, институције из сектора енергије, гаса, угља, нафте, обновљивих извора енергије, енергетске ефикасности и рударства.

Иначе, на Београдском сајму данас су у исто време и под истим слоганом „Снага природе“, отворене још две сајамске изложбе, Сајам заштите животне средине и Сајам превенције у ванредним ситуацијама. На свечаном отварању, поред министарке Михајловић, била је и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и помоћница министарке заштите животне средине Сандра Докић.

Покровитељи Сајма енергетике и Сајма екологије су Министарство рударства и енергетике и Министарство заштите животне средине Републике Србије, уз партнерски однос Привредне коморе Републике Србије.

Београд, 23. новембар 2021. године                                                           Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2021-11-24T08:26:23+01:00
Go to Top