ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Директор Србијагаса разговарао са представницима компаније „SOCAR“ из Азербејџана

У Женеви је одржан састанак генералног директора ЈП „Србијагас“ Душана Бајатовића са делегацијом компаније „SOCAR“ из Азербејџана, коју је предводио заменик председника Виталиј Бајларбајов. Главна тема разговора била је сарадња две компаније у погледу снабдевања и испорука природног гаса из Азербејџана у Србију.

Разговори директора Србијагаса са представницима „SOCAR“-а представљају наставак и даљу конкретизацију раније договорене стратешке сарадње између наше земље и Азербејџана, чију платформу су утврдили председници две државе, а један од стубова те сарадње представља управо енергетика.

Изградња гасног интерконектора Србија-Бугарска, преко којег ће Србија моћи да добија гас из Азербејџана, требало би да омогући диверсификацију извора снабдевања, већу енергетску сигурност и стабилност снабдевања Србије природним гасом, као и веће изворе прихода, будући да ће постати транзитна земља на гасној мапи Европе.

Женева, 18. мај 2023. године                                                                           Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2023-05-19T08:26:46+02:00
Go to Top