ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Позитиван финансијски резултат ЈП „Србијагас“ у првих шест месеци

На седници Надзорног одбора Јавног предузећа „Србијагас“, која је одржана данас, 27.07.2023. године, у пословној згради компаније у Београду, усвојени су Периодични финансијски извештаји предузећа за период 01.01-30.06.2023. године, као и Извештај о реализацији годишњег Програма пословања у првој половини године.

Седници је председавао председник Надзорног одбора професор доктор Муамер Реџовић, а присутни су били и чланови менаџмента компаније.

На почетку рада, присутнима је представљен нови члан Надзорног одбора ЈП „Србијагас“ Вељко Ковачевић, кога је на ову функцију именовала Влада Републике Србије.

Чланови Надзорног одбора, приликом усвајања извештаја у оквиру дневног реда, упознати су са резултатима пословања ЈП „Србијагас“ у првих шест месеци, а том приликом истакнуто је да су сигурно снабдевање тржишта природним гасом и стратешки инвестициони пројекти, као и позитиван финансијски резултат у виду пословне и нето добити, обележили и овај извештајни период. И даље су интензивне активности на обезбеђењу потребних залиха гаса и пуњењу складишта у Банатском Двору. У наведеном периоду настављена је изградња гасовода на територији Републике Србије и стварање услова за диверсификацију праваца снабдевања, адекватну гасоводну инфраструктуру и будуће сигурно снабдевање потрошача природним гасом. Предузете су и све потребне активности и могуће мере у погледу ефикасности наплате потраживања и одржавања ликвидности предузећа. Сви запослени, заједно са менаџментом и Надзорним одбором предузећа, уз континуирану сарадњу са Оснивачем и министарствима, допринели су позитивном пословању и остварењу пословне и нето добити.

Добре резултате пословања компаније истакао је, осврћући се на данас усвојене извештаје, председник Надзорног одбора проф. др Муамер Реџовић, рекавши да су они задовољавајући и одлични, имајући у виду услове у којима је предузеће пословало. Он је посебно нагласио значај још већег степена наплате потраживања и интензивирања инвестиционих активности за будуће пословање предузећа, али исто тако и неопходност кадровског јачања компаније и стварања услова за бољи материјални положај запослених Србијагаса.

Надзорни одбор је на данашњој седници усвојио и Правилник о раду, као и годишњи План рада Комисије за ревизију ЈП „Србијагас“, Нови Сад, у складу са Законом о јавним предузећима, Законом о привредним друштвима, Законом о рачуноводству, Законом о енергетици, Законом о ревизији и Међународним рачуноводственим стандардима.

Београд, 27. јул 2023. године                                                            Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2023-07-28T07:37:57+02:00
Go to Top