ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

СРБИЈАГАС и грчка компанија “ДЕПА“ потписали у Београду Меморандум о разумевању

Предузеће „СРБИЈАГАС“ и грчка компанија „ДЕПА“ потписали су данас у Београду, Меморандум о разумевању, у циљу јачања сарадње и постизања сигурности снабдевања природним гасом на тржиштима две земље. Меморандум су потписали генерални директор ЈП „СРБИЈАГАС“ Душан Бајатовић и генерални директор грчке компаније „ДЕПА“ Константинос Ксифарас.

Тим документом утврђују се оквири за будућу сарадњу две компаније у обасти снабдевања односно купопродаје природног гаса, оптимизације коришћења транспортних капацитета и могућности коришћења капацитета ЛНГ терминала у Грчкој, као и у погледу складиштења природног гаса и будућих капиталних инвестиција у овој области.

Пре потписивања меморандума, одржан је радни састанак делегација Србијагаса и ДЕПА, којем су присуствовали највиши представници менаџмента две компаније.

ЈП „СРБИЈАГАС“    је предузеће у 100%-ном власништву Републике Србије, увозник природног гаса у српски гасоводни систем и има дугогодишње искуство у области снабдевања, транспорта, дистрибуције, продаје и складиштења природног гаса у гасовитом облику.

ДЕПА је компанија у већинском власништву државе Грчке, увозник је природног гаса у гасовитом и утечњеном стању у грчки гасоводни систем, укључујући и ЛНГ терминал. Има дугогодишње искуство у области снабдевања транспорта, дистрибуије и продаје природног гаса у гасовитом и утечњеном стању.

Београд, 06.09.2023. године            Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2023-09-06T15:25:20+02:00
Go to Top