ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

„Посвећени чистој енергији“ – слоган под којим ЈП „Србијагас“ наступа на Међународним данима енергетике у Новом Саду

Један од важнијих сајамских наступа Јавног предузећа „Србијагас“, из године у годину, свакако је учешће на Међународним данима енергетике, који се данас и сутра, 12. пут за редом, одржавају у Конгресном центру Мастер центра Новосадског сајма.

Овога пута под слоганом „Посвећени чистој енергији“, национална гасна компанија представља не само предности природног гаса као поузданог и ефикасног извора чисте енергије, већ и све оно што тренутно заокупља све њене капацитете, а то су, пре свега, стратешки инфраструктурни пројекти, послови гасификације широм наше земље, као и активности на обезбеђењу сигурног и безбедног снабдевања „плавим енергентом“ у овој грејној сезони.

Штанд Србијагаса у Конгресном центру Новосадског сајма данас је након званичног отварања ове сајамске приредбе, у склопу обиласка излагача, посетила министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, која је, заједно са амбасадором САД у Србији Кристофером Хилом, директором Новосадског сајма Николом Ловрићем и представницима Покрајинског секретаријата за енергетику и Града Новог Сада , свечано прогласнила отвореним Међународне дане енергетике и Сајам екологије. Министарску је на нашем штанду дочекао и са њом разговарао,  руководилац Службе за односе с јавношћу и маркетинг ЈП „Србијагас“ Васиљ Копривица.

У разговору са новинарима, министарка је након отварања сајма изјавила да грађани штедњом енергије могу да преполове рачуне за струју током грејне сезоне.
-Желим да подсетим грађане да штеде и уштеде. Ако смање потрошњу електричне енергије за више од пет одсто, у односу на прошлу годину или годину пре ње, добиће попусте на рачунима за електричну енергију од 20 до 40 одсто. Настављамо са умањењима рачуна за струју, гас и грејање и до 50 одсто за категорију енергетски угрожених домаћинстава. Такође, сви примаоци увећане социјалне помоћи као и пензионери са пензијама испод 21.766,26 динара ће до краја грејне сезоне остварити умањење од 1.000 динара на рачунима за електричну енергију, нагласила је такође министарка.

Иначе, током ова два дана у оквиру Међународних дана енергетике, у сајамском простору биће организована четири тематска панела посвећена одрживој енергији, а дискутоваће се и о најактуелнијим питањима енергетског сектора у Србији, као и о највећим узрочницима загађења ваздуха и програмима подршке државе за побољшање квалитета ваздуха. Улаз за посетиоце је слободан.

Нови Сад, 01. новембра 2023. године                                                                  Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2023-11-02T08:04:52+01:00
Go to Top