ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Министарка Ђедовић Хандановић посетила штанд Србијагаса на Сајму енергетике у Београду

Јавно предузеће „Србијагас“ од данас учествује на тродневном Сајму енергетике, који се под куполама Београдског сајма и називом „Чиста енергија за светлију будућност“, заједно уз Сајам заштите животне средине, одржава уз покровитељство Министарства рударства и енергетике. Сајмове, који и ове године имају међународни карактер, свечано је отворила министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, која је том приликом истакла да је веома значајно што се енергетика и заштита животне средине наредних дана представљају заједно на Београдском сајму, нарочито у години у којој је било толико изазова у свету са енергентима и снабдевањем тржишта.

-Енергетска сигурност данас је једна од најважнијих тема у свету, како да имамо довољно енергената по приступачним ценама, да ту енергију добијамо из сопствених ресурса. Без енергије нема живота, нема напретка, нема савременог света, а између енергетике и заштите животне средине постоји нераскидива веза. Управљање енергетиком је као управљање пулсом једне привреде, јер од нашег резултата зависи и брзина којом ће ићи економија и развој, рекла је министарка енергетике.

Она је након отварања сајма, обилазећи излагаче и учеснике сајма, посетила штанд ЈП „Србијагас“, где је разговарала са заменицом генералног директора Блаженком Мандић. Том приликом било је речи о најактуелнијим темама у сектору гаса, снабдевању тржишта, реализацији инфраструктурних пројеката и другим темама из пословања националне гасне компаније. Министарка је истакла да су у току завршни радови на гасној интерконекцији Србија-Бугарска, која ће бити пуштена у пробни рад у наредним данима, али и подсетила да је у Азербејџану потписан уговор о набавци гаса из те земље.

Београд, 28. новембар 2023. године                                                                         Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2023-11-28T21:41:50+01:00
Go to Top