ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Директор Србијагаса са економским аташеима земаља ЕУ о гасним интерконекцијама и будућности снабдевања гасом овог дела Европе

Генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић разговарао је данас у Нишу са економским аташеима и представницима амбасада земаља чланица ЕУ, које је предводила директорка Одељења за европске интеграције и економију у Делегацији ЕУ у Србији Андреа Хохубер.

Теме разговора биле су гасне интерконекције, будућност снабдевања природним гасом  овог дела Евроопе, као и стратешки пројекти које Србија предузима у циљу обезбеђења сигурности снабдевања природним гасом.

Економски аташеи и представници ЕУ имали су данас прилику да обиђу мерно регулациону станицу Трупале, најважнији гасни објекат на новом интерконектору између Србије и Бугарске, како би се боље упознали са стратешким плановима Србијагаса за снабдевање регионалног тржишта, као и могућностима ЕУ подршке њиховој реализацији.

Након обиласка станице у Трупалама, генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић  одржао је презентацију представницима ЕУ о тржишту гаса Републике Србије, новим пројектима гасне инфраструктуре и регионалном повезивању, као и о изазовима снабдевања природним гасом читавог региона.

Посебно се осврнувши на нове гасне интерконкеције, директор је истакао пројекте према Северној Македонији, Румунији и Републици Српској, као и развој нових гасних складишта у Итебеју, Честерегу и Тилви.

Ниш, 29.02.2024. године                                                           Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2024-02-29T20:39:58+01:00
Go to Top