ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Душан Бајатовић: Желимо да ФК „Војводина“ постане фабрика резултата и фудбалера!

У Новом Саду је данас одржана конференција за новинаре нове Управе Фудбалског клуба Војводина, на којој је генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић, који је од пре два дана и генерални директор тог клуба, истакао да је „Војводина“ на седници Скупштине Фудбалског клуба у петак, 21. јуна, добила ново руководство, као и да је у претходних годину и по дана много уложено у финансијски опоравак Клуба, тако да је финансијска консолидација на нивоу од око 80%. Велики део укупно уложених средстава од око 7 милиона евра, прикупљених од спонзора, привредника и делом од продаје играча, како је нагласио Бајатовић, потрошен је на старе дугове. Доласком нове управе, финансијски мање оптерећене, имаћемо нову организацију и веома амбициозне спортске циљеве. Ми желимо да „Војводина“ постане фабрика резултата и фабрика фудбалера, истакао је Душан Бајатовић, генерални директор ФК „Војводина“.
Он је захвалио овом приликом држави Србији и Граду Новом Саду који су, такође, помогли финансијску консолидацију Клуба и новинарима предочио планове у вези са изградњом новог стадиона ФК „Војводина“.
-То је инвестиција на државном нивоу, вредна 25 милиона евра. Пројектовање новог стадиона „Карађорђе“ платиће Србијагас, а први тендери могу да се очекују крајем септембра и почетком октобра ове године. Биће то потпуно нов, савремен стадион на старом месту, који ће се радити по најбољим и највишим европским и светским стаданрдима. Град Нови Сад биће власник овог стадиона који ће имати 16.800 места, нови модеран травнати терен, паркинг простор, гараже, прстенове безбедности какве имају најбољи стадиони у Европи. Све у свему, један објекат на који ће Град Нови Сад, Војводина и Србија моћи да буду поносни, рекао је Бајатовић.
Говорећи о другим актуелним темама, он је изјавио и да су после много времена решени имовинско правни проблеми у вези са Спортским центром „Вујадин Бошков“ у Ветернику, те да ће овај објекат ускоро бити укњижен на Фудбалски клуб „Војводина“.
-Ниједан клуб у земљи нема тако добре услове за тренирање као што то има „Војводина“. Кажу да у аутоиндустрији постоји „Свето тројство“ у којем су Мерцедес, БМВ и Ауди. Код нас у Србији постоји Звезда, постоји Партизан, а фали им само Војводина, да то „Тројство“ буде потпуно. Ја сам сигуран да ћемо са Николом Лазетићем, као спортским директором, који је велико фудбалско и спортско име не само на нашим просторима, него и шире, имати више срца и знања и појачати резултате, истакао је директор Србијагаса.
Новинарима су се обратили и нови председник Клуба Војислав Гајић, власник компаније „Александар градња“, спортски директор Никола Лазетић и нови играч Војводине, млади Немања Вучић, који на „Карађорђе“ долази из Фудбалског клуба „Земун“. Нови шеф стручног штаба, како је речено, биће представљен врло брзо, а Клуб преговара са два-три озбиљна тренера. Са једним од њих преговори су при крају, рекао је Никола Лазетић, додајући да то мора да буде неко ко је јако одговоран, ко ће заједно са Управом „јурити резултат“ и јако водити рачуна о талентима и будућности Клуба. Председник клуба Војислав Гајић, који на ту функцију долази по трећи пут, каже да је циљ клуба једно од прва четири места на табели и пласман у групну фазу Лиге Европе. Добар део дугова је решен, за годину две биће решено све, нико од поверилаца неће бити заборављен, тражимо само стрпљење, јер је стабилизација „Војводине“ потпуно извесна, рекао је он.

Нови Сад, 23. јуна 2019. године Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2019-08-29T09:45:55+02:00
Go to Top