ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Директор Бајатовић у делегацији Србије на Гасном форуму у Санкт Петербургу

На маргинама 9. Међународног гасног форума у Санкт Петербургу одржан је састанак са компанијом „Гаспром Енергохолдинг“, којем је поред републичког министра рударства и енергетике Александра Антића и саветника председника Републике Драгутина Матановића, присуствовао и генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић.

На састанку је заједнички оцењено да се пројекат Термоелектране – топлане (ТЕ – ТО)  Панчево, који реализује „Гаспром Енергохолдинг“,  одвија планираном динамиком, што значи да ће бити завршен до 2020.године, а производња електричне и топлотне енергије почеће у четвртом кварталу те године.

Директор „Гаспром енергохолдинга“ Денис Федоров истакао је да је та компанија  заинтересована и за развој и реализацију нових гасних електрана, као и за пројекте из обновљивих извора енергије (ОИЕ), пре свега из хидропотенцијала и енергије ветра.

Српска делегација учествовала је на Пленарној сесији Гасног форума у Санкт Петербургу, под називом „Стратешки приоритети међународне енергетске сарадње“.

Ostale vesti
Load More Posts
Кол центар - техника 0800 021 020
Комерцијала - рачуни 0800 202 024
Позиви на ове бројеве су бесплатни
2019-10-13T10:43:18+00:00