ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Србијагас уступио простор своје зграде на коришћење Посебном одељењу Вишег суда и Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду

Генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић присуствовао је данас, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и државним секретаром Министарства правде Радомиром Илићем, званичном отварању нових просторија Посебног одељења за сузбијање корупције при Вишем суду и Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду. Јавно предузеће „Србијагас“ уступило је на коришћење Антикоруптивним одељењима, простор своје нове пословне зграде на углу Булевара ослобођења и улице Димитрија Аврамовића, а у циљу стварања бољих услова државних органа. Директор Бајатовић је, обраћајући се новинарима након обиласка нове зграде Тужилаштва, изјавио да је Србијагас власник овог простора, који је део, анекс, нове пословне зграде компаније на Булевару ослобођења бр. 69 и да је цео овај пројекат урађен у циљу ефикасног рада судства који очекују и грађани и држава.

-Ми смо, у договору са државним органима, овим пројектом, на доброј локацији, на известан начин направили добру причу за све. Овај простор Специјалног тужилаштва, као што сте и сами могли да се уверите, заиста је реновиран и завршен на једном високом, европском нивоу. Србијагас је ово уступио на коришћење Суду и Тужилаштву, али пошто смо ми компанија у 100-процентном државном власништву, ускоро ће бити донета одлука, да цео овај простор, са свим потребним садржајима, буде пренет Републици Србији за потребе правосудних органа, истакао је овом приликом Душан Бајатовић и нагласио да ће поред зграде Тужилаштва и Србијагаса на Булевару бити и зграде Безбедносно информативне агенције и Министарства унутрашњих послова и да ће све заједно чинити „Кварт правде“ у Новом Саду, обележен заставама Републике Србије и у служби њених грађана.

Директор Србијагаса је овом приликом рекао и то да је, у складу са раздвајањем енергетских делатности, национална гасна компоанија већ одвојила делатност „Транспорта гаса“ у предузеће које се налази на Булевару ослобођења бр. 5 у Новом Саду и да предстоји прелазак дела запослених на нову адресу на Булевару ослобођења бр. 69, као и да ће део компаније остати у садашњем простору у Пословном центру НИС-Гаспромњефта.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић честитао је Тужилаштву и Посебним одељењима за сузбијање корупције на новом савремено уређеном простору, какав, како је истакао, имају њихове колеге у европским земљама, напомињући да држава на овај начин показује да се борба против корупције води свакодневно, системски и на законски и уставом дефинисан начин.

Новинарима су се обратили и председник Посебног одељења за сузбијање корупције Боривој Пап, државни секретар Радомир Илић и руководилац Посебног одељења Видак Даковић, а присутан је био и председник Вишег суда Мирослав Алимпић. Представници Србијагаса, Града Новог Сада, Министарства правде, Тужилаштва и Суда, са новинарима су обишли шалтер салу, суднице, канцеларије за истрагу и притворску јединицу.

Нови Сад, 05.02.2020. године                                                                                      Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2020-02-05T16:09:07+01:00
Go to Top