ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Изградња интерконектора и оснажена финансијска позиција ЈП „Србијагас“ обележили 2019, речено на седници Надзорног одбора!

Пословање Јавног предузећа „Србијагас“ у 2019. години обележило је позитивно кретање и побољшање већине пословних показатеља. Компанија је у прошлој години остварила већи физички обим транспортованог и дистрибуираног природног гаса и као резултат тога-позитиван финансијски резултат, тј. пословни добитак и нето добит. Степен наплате текућих доспелих потраживања у 2019. години износио је 92%, а у истом периоду значајно је повећана наплата потраживања из ранијих година. Иако је набавна цена увозног природног гаса имала благу тенденцију раста, у извештајном периоду није вршена промена регулисаних продајних цена. Ово је резиме Редовних финансијских извештаја и коначног Извештаја о реализацији годишњег Програма пословања за период 01.01-31.12.2019. године, које је на данашњој седници у Новом Саду, усвојио Надзорни одбор Јавног предузећа „Србијагас“. Седници је председавао проф. др Муамер Реџовић, председник НО, а у њеном раду су, поред чланова НО, учествовали и чланови пословодства, заменица генералног директора Блаженка Мандић и извршни директори за финансије и комерцијалне послове.

-Иза нас је једна успешна, а уједно и тешка година, година великих стратешких одлука и огромног рада. Захваљујући рационализацији расхода и повећању прихода, успели смо да остваримо изузтно добар резултат, рекао је осврћући се на резултату у 2019, председник Надзорног одбора проф. др Муамер Реџовић.

-Изградња магистралног гасовода на територији Републике Србије од границе са Бугарском до границе са Мађарском и другим суседним земљама, обележила је 2019. годину, уз максимално ангажовање свих ресурса ЈП „Србијагас“. Имајући у виду изражену динамику активности и брзину реализације овог пројекта, полагање цеви дуж гасовода у нашој земљи завршено је у рекордном року, чиме је створена основа за остварење свих позитивних ефеката који се очекују од овог пројекта за привреду Републике Србије у целини, истакнуто је на седници Надзорног одбора.

Чланови Надзорног одбора упознати су са константним напорима менаџмента и свих запослених Србијагаса, у погледу рационализације трошкова пословања, побољшања ефикасности наплате потраживања и реализације великих инвестиционих пројеката од стратешке важности. Како је речено, у 2019. години значајно је оснажена финансијска позиција предузећа, а целокупно пословање ЈП „Србијагас“ одредиле су пословне одлуке, стратегије и активности, дефинисане и утврђене у континуираној сарадњи са надлежним министарствима и свим релевантним институцијама.

Нови Сад, 20.02.2020. године                                    Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2020-02-20T12:52:37+01:00
Go to Top