ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Директор Србијагаса присуствовао почетку радова на изградњи дистрибутивног гасовода у Краљеву

У Краљеву су данас, на правцу према Рибници и Ратини, почели радови на изградњи челичног дистрибутивног гасовода средњег притиска, који ће овом граду и насељеним местима на територији Краљева, омогућити много бољу инфраструктурну опремљеност и коришћење природног гаса у домаћинствима и индустријским погонима. Званичном почетку радова присуствовали су генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић, градоначелник Краљева Предраг Терзић, директор Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта Краљево Александар Несторовић и директор предузећа „Millennium team“ Стојан Вујко.

-Србијагас је много урадио на гасификацији Србије. Гас је не само најкомфорнији и економски најповољнији енергент, гас је и еколошко гориво. Грејање на гас и већа потрошња тог енергента у индустрији смањиће загађења и повећати квалитет живота грађана у сваком смислу. Данас у Краљеву почињу радови на изградњи 17 километара дуге дистрибутивне челичне гасоводне мреже средњег притиска и око 650 километара полиетиленског гасовода ниског притиска. За прикључење, у првој фази, око 2.000 домаћинстава у Краљеву и околини, биће изграђено и 14 мерно регулационих станица, а укупна вредност инвестиције је 25 милиона евра, рекао је овом приликом генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић.

Инвеститор овог капиталног пројекта је ЈП „Србијагас“, извођач радова и стратешки партнер Града у овом послу је предузеће „Millennium team“ , а рок за завршетак радова је три године. По њиховом окончању, створиће се могућност за прикључак око 20.000 потрошача на нову мрежу. Иначе, како је овом приликом истакао генерални директор Србијагаса, са овим пројектом у Краљеву и са другим градовима који ће бити завршени током наредне две-три године, а пре свега са Београдом, створиће се услови да се оствари између 300 и 500 хиљада нових прикључака.

-Нашли смо решење како да прикључак приближимо потрошачу. Направићемо универзалну цену за целу Србију. То значи 780 евра, где год да живите и то на 36 рата без камате. Рачун ће бити у два дела, посебно потрошња гаса, а други део рачуна ће бити рата за прикључак. Имаћемо партнере за унутрашњу гасну инсталацију, направићемо једну врсту тендера и гледаћемо да то буду добре компаније које ће снизити цену унутрашњих прикључака, не само пројектовања, већ и израде, што ће бити стимулативно за те компаније и више него добро и приступачно за све оне који желе да се прикључе на мрежу, појаснио је директор Бајатовић.

Краљево, 15.06.2020. године                                          Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2020-06-15T11:37:14+02:00
Go to Top