A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

08.07.2014 |

Potpisan Ugovor za izgradnju Južnog toka kroz Srbiju

Saopštenje JP "Srbijagas"

Danas je u Beogradu u prostorijama Kompanije Srbijagas potpisan Ugovor o izgradnji deonice magistralnog gasovoda Južni tok kroz Srbiju.Ugovor su potpisale kompanije Južni tok Srbija i Centar Gas iz Rusije. Ugovor je vredan oko 2,1 milijardi evra.
Potpisnici ovog važnog Ugovora su direktori Južnog toka Srbija Dušan Bajatović i Aleksandar Siromjatin i Stanislav Anikejev, generalni direktor Centargasa, koji su poručili da je ovo istorijski dan za srpsku energetiku i da će prvi gas poteći Južnim tokom kroz Srbiju do kraja 2016. godine, kao sto je i planirano.
Centar Gas je pobedio na tenderu, koji je kompanija Južni tok Srbija raspisala za izvođača radova na srpskoj deonici tog gasovoda.
Ugovor je vredan 2,1 milijardi evra, a denica srpskog gasovoda biće rađena po najboljim međunarodnim standardima, rečeno je prilikom potpisivanja Ugovora.
Bajatović je posle cermonije potpisivanja Ugovora posebno zahvalio predsedniku Ruske Feredacije Vladimiru Putinu i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji su, kako je rekao, pomogli da se reše neka otvorena pitanja, što je omogućilo potpisivanje ovog ugovora.