ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Седница Надзорног одбора одржана у новој згради Пословног центра ЈП "СРБИЈАГАС" у Новом Саду

Седница Надзорног одбора Јавног предузећа „СРБИЈАГАС“  одржана је данас, у четвртак, 22. октобра, по први пут у просторијама новог Пословног центра Србијагаса у Новом Саду. Седницом, којој су присуствовали сви чланови Надзорног одбора, председавао је  проф. др Муамер Реџовић, председник Надзорног одбора, а присутни су били заменица генералног директора ЈП „Србијагас“ Блаженка Мандић и извршни директори појединих функција.

Радећи по унапред утврђеном дневном реду, чланови Надзорног одбора ЈП „СРБИЈАГАС“ усвојили су најпре Извештај о пословању националне гасне компаније за период јануар-јун 2020. године. Анализирајући пословање у прва два квартала, на седници Надзорног одбора је речено да је Јавно предузеће „СРБИЈАГАС“ остварило позитиван финансијски резултат у виду пословне и нето добити и да је обезбедило довољне залихе природног гаса, нарочито имајући у виду ризик прекида снабдевања преко Украјине и тако наставило сигурно и континуирано снабдевање потрошача природним гасом.

Предузеће је, прилагођавањем пословања у свим сегментима, настојало да минимизира негативне последице постојеће пандемије.

На седници је речено и то да су у првој половини године настављене интензивне активности на изградњи гасовода на територији Републике Србије од границе са Бугарском до границе са Мађарском и другим суседним земљама, што је имало посебан утицај на целокупно пословање предузећа у том периоду.

Обраћајући се присутнима, председник Надзорног одбора проф. др Муамер Реџовић истакао је да, имајући у виду све услове у којима је компанија пословала, а пре свега топлу зиму и мању потрошњу гаса, као и актуелну пандемију и последице ширења заразне болести Ковид-19 која је итекако утицала на организацију пословања компаније, можемо бити задовољни оствареним резултатима на половини године, који су изнад очекивања.

У предузећу су предузете све потребне мере и активности, како у циљу наставка сигурног снабдевања тржишта, инвестиционих активности, оптималног рада и резултата у датим условима, тако и у погледу ефикасности наплате потраживања, одржавања ликвидности предузећа и напора у вези са рационализацијом трошкова пословања, према препорукама надлежних министарстава.

У овом извештајном периоду, како је истакнуто није вршена промена цена природног гаса за грађанство, које су на истом нивоу још од јуна 2016. године.

Надзорни одбор Србијагаса усвојио је на данашњој седници и низ извештаја, одлука и интерних докумената важних за текуће пословање, међу којима Правилник о изменама и допунама правилника о рачуноводству и рачуноводственим политикама ЈП „СРБИЈАГАС“, као и Стратегију управљања ризицима предузећа.

Наредна седница Надзорног одбора ЈП „СРБИЈАГАС“ заказана је за 29. октобар.

Нови Сад, 22. октобар 2020. године                                           Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2020-10-22T13:07:44+02:00
Go to Top