ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Удео Србијагаса у предузећу „Транспортгас Србија“ у потпуности се преноси на Републику Србију

У складу са Акционим планом за спровођење активности у циљу реорганизације ЈП „СРБИЈАГАС“, који је недавно усвојила Влада Републике Србије, Надзорни одбор Србијагаса у четвртак, 20. маја 2021. године, донео је Одлуку о преносу 100% удела у „ТРАНСПОРТГАС СРБИЈА“ ДОО са ЈАВНОГ ПРЕДУЗЕЋА „СРБИЈАГАС“ на РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ.

Тиме је започета реализација Владиног Акционог плана и испуњавање услова из Трећег енергетског пакета и Закона о енергетици, а све у циљу стварања предуслова за отварање кластера четири у процесу приступања наше земље ЕУ, који се односи на зелену агенду и инфраструктурну повезаност.

Предузеће „ТРАНСПОРТГАС СРБИЈА“ ДОО већ раније је издвојено из система ЈП „СРБИЈАГАС“, које је ово предузеће основало још 20.08.2015. године.

Од 01. октобра 2019. године „ТРАНСПОРТГАС СРБИЈА“ функционише потпуно самостално, а у прилог томе говори и чињеница да је предузеће у претходном периоду, са својим корисницима, на директан начин склопило уговоре о транспорту природног гаса.

Преносом удела са ЈП „СРБИЈАГАС“ на РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ, у потпуности је завршен процес издвајања „ТРАНСПОРТГАС СРБИЈА“ и обезбеђени услови за стицање статуса овог предузећа као независног Оператора транспортног система у погледу правне форме, организације и одлучивања.

Нови Сад, 21.05.2021. године                                                             Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2021-05-21T13:17:56+02:00
Go to Top