ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Штанд Србијагаса на Међународном пољопривредном сајму посетила званична делегација на челу са министарком Татјаном Матић

Наша компанија, Јавно предузеће „Србијагас“, од данас па у наредних седам дана, учествује на 88. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, који се овога пута у знаку поштовања свих епидемиолошких мера и у складу са дозволом и препорукама Кризног штаба, одржава после више од годину и по дана паузе. Сајам је званично отворила министарка трговине туризма и телекомуникација Татјана Матић, која је након отварања сајма, заједно са званичном делегацијом у којој су били заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, амбасадор Чешке Републике Њ.Е Томаш Кухта и генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, посетила и штанд ЈП „Србијагас“, где су у разговору са руководиоцем Службе за односе с јавношћу и маркетинг Васиљем Копривицом, гости упознати са актуелним пројектима гасификације наше земље и кампање за прикључке на гасоводну мрежу под промотивним условима, као и са изградњом разводних гасовода у појединим деловима Републике Србије, у сусрет захтевима страних инвеститора, али и у циљу здраве животне средине и смањења загађења која стварају индивидуална ложишта.

Иначе, штанд националне гасне компаније налази се у Мастер центру Новосадског сајма, а ове године посетиоцима ове иначе највеће сајамске манифестације код нас, представили смо се под слоганом „Енергија која нас спаја“. Већ првог дана сајма забележили смо велико интересовање посетилаца заинтересованих за кућне гасне прикључке, али и малих и средњих предузећа који су се распитивали за погодности и предности природног гаса у малим производним погонима, сушарама и пољопривредним добрима. За садржај овогодишњег наступа, визуелни печат штанда, контакте са потенцијалним потрошачима и пословним партнерима на сајму, наредних дана задужени су запослени у Служби за ПР и маркетинг.

-Највећи значај овог сајма јесте прилика да се пољопривредни произвођачи, као посетиоци сајма, упознају са новим трендовима и технологијама у пољопривредној производњи и да пронађу нови начин за пласман својих производа, изјавила је министарка Матић на отварању сајма. Она је истакла да ће Србија у наредних 7 дана сигурно бити центар региона када је реч о пољопривреди и прехрамбеној индустрији.

-Осим што снажно подржава организацију Пољопривредног сајма, Град Нови Сад, из године у годину повећава средства у буџету намењена за помоћ и подршку пољопривредницима, произвођачима хране, органских производа, производа са заштићеним географским пореклом, а значајно помаже и наше младе пољопривреднике, прерађиваче хране, као и удружења из области пољопривреде, рекао је овом приликом заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић.

-Покрајинска влада је од 2016. године драстично повећала аграрни буџет и проширила спектар сегмената пољопривредне производње које субвенционише – од набавке система за наводњавање и противградних мрежа, преко отварања и проширења сточарских фарми, прераде воћа и поврћа, до подизања пластеника и органске производње, рекао је Мировић и навео као веома значајну меру подршке младима у руралним срединама.

На отвореном и затвореном сајамском простору наступају излагачи из 17 земаља. Земља партнер овогодишњег Пољопривредног сајма је Република Чешка, а посетиоци ће имати прилику да се сретну и са привредницима из Италије, Холандије, Мађарске, Шпаније, Босне и Херцеговине, Белорусије, Пољске и Русије. Капије Новосадског сајма отворене су до 24. септембра.

Нови Сад, 18. септембра 2021. године                                                 Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2021-09-20T14:01:54+02:00
Go to Top