ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Србијагас традиционално и ове године на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду

Највећа смотра пољопривреде и агроиндустрије Србије и региона од данас на Новосадском сајму! 89. Међународни пољопривредни сајам су ове године отворили председник Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан.

На највећој сајамској манифестацији у земљи, већ по традицији, у Мастер центру Новосадског сајма представља се Јавно предузеће „Србијагас“. И овога пута под слоганом „Енергија која нас спаја“, национална гасна компанија представља актуелне пројекте гасификације региона у Републици Србији и планове за наредни период. Након свечаног отварања сајма, којем су присуствовали генерални директор Србијагаса Душан Бајатовић и председник Надзорног одбора компаније проф. др Муамер Реџовић, заједно са извршним директорима предузећа, највиши представници предузећа разговарали су на штанду Србијагаса са пословним партнерима, садашњим и будућим корисницима и купцима природног гаса.

Иначе, отварајући Пољопривредни сајам председник Србије Александар Вучић је поручио да ће наша земља, упркос тешким временима и великим ценама, имати довољно хране и енергената.
-За Србију је много лакше када имате овакве пријатеље, рекао је он током заједничког обиласка излагача са премијером Виктором Орбаном, којем је захвалио на пријатељском и партнерском односу према Србији. Он је, уједно, пренео да је питао данас мађарског премијера да ли можемо да чувамо неке енергенте у Мађарској и да му је шеф мађарске владе одговорио, без оклевања, да за то „нема проблема“ и да је то „решено“.

Виктор Орбан је изразио своје задовољство што Мађарска и Србија могу да рачунају једна на другу у ситуацији галопирајуће инфлације у Европи, глади у свету, раста цена и ратних сукоба.
-Добра вест је да на основу претходних разговора Мађарска може да рачуна на Србију и Србија на Мађарску јер су обе земље јаке у аграру и биће безбедне када се ради о гасу и прехрамбеним производима, рекао је он.

Међународни пољопривредни сајам, који је ове године окупио преко 1.100 излагача из 21 земље Европе и света, траје до петка, 27. маја.

Нови Сад, 21. мај 2022. године                                                          Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2022-05-21T20:55:43+02:00
Go to Top