ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

ЈП „Србијагас“ од данас на манифестацији „Међународни дани енергетике и инвестиција“ на Новосадском сајму

Под слоганом „Посвећени чистој енергији“, компанија „Србијагас“ од данас се представља на Новосадском сајму, у оквиру манифестације „Међународни дани енергетике и инвестиција“. Сајам је званично отворио градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, који је истакао да, тренутно, нема важније теме од енергетске одрживости, имајући у виду глобалну кризу са којом је суочен свет.

– Град са стабилним финансијама, које су резултат домаћинског управљања буџетом, ће штедњом, стратешким планирањем и одабиром приоритета, настојати да правилно одговори свим изазовима и да задржи развојни карактер политике коју спроводи. На овој приредби представићемо досадашња и будућа улагања у области унапређења енергетске ефикасности и употребе система са обновљивим изворима енергије, како у колетивној станоградњи и породичним кућама, тако и у јавним зградама из надлежности Града Новог Сада, нагласио је, поред осталог, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.

Он је, заједно са директором Новосадског сајма Слободаном Цветковићем и помоћником покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај Зораном Тасићем, након отварања сајма, посетио штанд Србијагаса, где се у разговору са руководиоцем Маркетинга и ПР-а наше компаније Васиљем Копривицом, интересовао за снабдевање и услове под којима се тренутно набавља природни гас, уједно изражавајући задовољство што тог енергернта има довољно и што је, са пуним складиштима и обезбеђеним резервама свих енергената, почела грејна сезона.

Традиционалну манифестацију „Међународни дани енергетике и инвестиција“, која се данас и сутра одржава у Конгресном центру Мастер центра сајма, Новосадски сајам организује уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај и Удружења „Обновљиви извори енергије“, као и Факултета техничких наука, а Град партнер и Град домаћин је Град Нови Сад.

Нови Сад, 02. новембра 2022. године                                                                            Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2022-11-02T15:48:51+01:00
Go to Top