ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

"СРБИЈАГАС" од данас на 90. Јубиларном међународном пољопривредном сајму у Новом Саду

Од данас па до петка, 26. маја, предузеће „Србијагас“ учествује на 90. јубиларном Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду. Већ по традицији, национална гасна компанија свим посетиоцима и учесницима сајма, под слоганом „Посвећени чистој енергији“, понудила је садржајну, актуелну и квалитетну презентацију природног гаса, као поузданог и ефикасног извора чисте енергије.

Стручни тим Србијагаса, у наредних 7 дана, на располагању је свима онима који су заинтересовани да у своја домаћинства, мале индустријске и прерађивачке погоне и фарме, уведу природни гас као економски и еколошки најбољи енергент.

Јубиларни пољопривредни сајам званично су, у присуству бројних високих званица међу којима су били министар одбране Милош Вучевић, министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић и други, отворили министри пољопривреде Србије и Италије, иначе овогодишње земље партнера сајма, Јелена Танасковић и Франческо Лолобриђида.

Министарка пољопривреде казала је да је пољопривреда у прва три приоритета Владе Републике Србије и да Влада, на све начине, покушава „да разумним и мирним дијалогом“, реши проблеме из ове области.

На највећем аграрном догађају у овом делу Европе, представља се 1.100 излагача из 26 земаља света. Новосадски сајам ће на овој манифестацији, у години када организује деведесети сајам пољопривреде, заправо, обележити два јубилеја, будући да управо 2022. године домаћин обележава и век постојања.

Организатори ове велике сајамске манифестације кажу да су још једном подигли лествицу, односно, да је пољопривредни сајам одавно превазишао свој изложбени карактер и постао место где се покрећу важне теме из пољопривреде, али и других области привређивања.

Нови Сад, 20. мај 2023. године                                                                       Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2023-05-21T14:01:21+02:00
Go to Top