ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Директор Бајатовић са холандским амбасадором обишао гасну станицу Трупале крај Ниша

Након састанка са економским аташеима и представницима амбасада земаља чланица ЕУ, који је крајем фебруара одржан на објекту гасне станице Трупале крај Ниша, генерални директор Јавног предузећа „Србијагас“ Душан Бајатовић разговарао је данас на истом месту и са амбасадором Краљевине Холандије у Београду Јостом Реинтјесом. Разговору је присуствовао и холандски амбасадор у Софији Симон ван дер Бург.

Тема данашњих разговора било је тржиште гаса у Србији и предстојеће инвестиције у гасном сектору у нашој земљи. Директор Србијагаса представио је холандским дипломатама нове пројекте гасне инфраструктуре у Србији, са акцентом на гасне интерконекције и регионално повезивање, као и друге стратешке пројекте које наша земља предузима у циљу обезбеђења сигурности снабдевања природним гасом.

Директор је, заједно са гостима, обишао гасну станицу Трупале, која представља најзначајнији објекат на новом гасном интерконектору између Србије и Бугарске, финансираном делом кроз бесповратну помоћ ЕУ и уз помоћ кредита Европске инвестиционе банке, а делом и од стране Републике Србије.

Састанку су присуствовали и извршни директори ЈП „Србијагас“ за инвестиције Јовица Будимир и ОДС (Оператор дистрибутивног система) Милан Здравковић.

Трупале, 10. април 2024. године                                                                  Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2024-04-10T14:27:55+02:00
Go to Top