ЋИРИЛИЦА / ЛАТИНИЦА / ЕНГЛЕСКИ / РУСКИ

Надзорни одбор усвојио Предлог Програма пословања ЈП „Србијагас“ за 2020.

У Новом Саду је у понедељак, 02. децембра ове године, одржана седница Надзорног одбора Јавног предузећа „Србијагас“. Седници је председавао проф. др Муамер Реџовић, председник НО, а присуствовали су јој заменица генералног директора Блаженка Мандић и чланови пословодства.
Чланови Надзорног одбора су на овој седници размотрили и усвојили Предлог програма пословања ЈП „Србијагас“ за 2020. годину, који је упућен Влади Републике Србије на сагласност.
Овај важан пословни документ предузеће је израдило уз уважавање свих релевантних законских прописа, уредби и смерница, екстерних и интерних аката, као и објективних и реалних околности и потреба пословања, а у сарадњи са Оснивачем, Владом Републике Србије, и надлежним министарствима.
Србијагас ће, како је планирано, и у наредној години наставити позитиван тренд пословања, који бележи већ пету годину за редом, а осим позитивног финансијског резултата и нето добити, предузеће у 2020. години планира да оствари и већи физички обим промета природног гаса, још бољу наплату потраживања, даљу рационализацију трошкова, али и значајна улагања у развојне и инвестиционе пројекте.
Идуће године, како је речено на седници Надзорног одбора, очекује се даље усаглашавање организације предузећа у складу са европском регулативом, као и са Законом о енергетици у погледу раздвајања делатности, како би организациона структура пратила делатности које су већ рачуноводствено раздвојене.
С тим у вези, наглашено је да је, имајући у виду да „Србијагас“ обавља делатност од општег интереса обезбеђујући стабилност транспортног и дистрибутивног система и сигурност снабдевања природним гасом на целој територији Републике Србије, процес реорганизације потребно спровести на адекватан начин уз стварање реалних основа за оптимално функционисање и будуће пословање како ЈП „Србијагас“, тако и „Транспортгас Србија“ и „Дистрибуцијагас Србија“.

Нови Сад, 02. децембар 2019. године                                                          Служба за односе с јавношћу и маркетинг

Ostale vesti
2020-01-20T12:15:59+01:00
Go to Top