A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

18.04.2013 | Београд

Неодговорност изазвала хаварију и штету од пола милиона евра

Штета настала услед хаварије на магистралном гасоводу МГ 05 код петље Орловача износи око 500.000 евра, а све трошкове санације ће сносити ...

Штета настала услед хаварије на магистралном гасоводу МГ 05 код петље Орловача износи око 500.000 евра, а све трошкове санације ће сносити предузеће „Србијагас“, које припрема опсежну анализу угрожености гасовода неодговорним понашањем како извођача радова, тако и дивљом градњом у заштитном појасу гасовода, изјавио је приликом обиласка радова на санацији овог гасовода генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић. Као што је познато, до хаварије на гасоводу је дошло 30. марта и то због дивљег депоновања велике количине земље у близини трасе гасовода.

Овом приликом директор Бајатовић је изјавио да је хаварија могла да угрози снабдевање Републике Србије гасом и да су зато привремено коришћени алтернативни гасоводи. Он је уједно најавио да ће Србијагас од сада спроводити још детаљније контроле сигурности гасовода, што и иначе ради, али да у овом случају предузеће није могло да предвиди да ће доћи до хаварије, јер се није радило о природном померању тла, већ о засипању гасовода.

                                                                      

Стручне службе ЈП „Србијагас“ интензивно раде на санацији оштећеног гасовода, а његово потпуно пуштање у рад се очекује у наредним данима.

 

 

Београд, 18.04.2013.                                               Служба за односе са јавношћу и маркетинг