A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

20.04.2012 | Нови Сад

Спортисти Србијагаса понос предузећа

Спортски клуб Јавног предузећа „Србијагас“ обележио је на свечаности, одржаној вечерас у хотелу „Норцев“ на Иришком венцу, ...

Спортски клуб Јавног предузећа „Србијагас“ обележио је на свечаности, одржаној вечерас у хотелу „Норцев“ на Иришком венцу, прву деценију рада и постојања, период који су обележили бројни успеси на спортским теренима крунисани прошлогодишњим освајањем првог места на сусретима радника нафтне и гасне привреде југоисточне Европе. Свечаности су поред руководства клуба и чланова спортске екипе Србијагаса, присуствовали генерални директор компаније „Србијагас“ Душан Бајатовић са сарадницима, наш прослављени спортиста Данило Икодиновић, представници синдиката, колеге спортисти из Нафтне индустрије Србије и предузећа „Агрожив“, као и представници Војске Србије. 

Историјат клуба, досадашње резултате, али и планове за будућност присутнима је представио председник Спортског клуба ЈП „Србијагас“ Милан Ђукић. Он је истакао да спортисти Србијагаса имају чиме да се поносе, пре свега бројним медаљама и признањима, међу којима је свакако највреднији прошлогодишњи пехар са Нафтних игара у Бечићима, али и савременом организацијом клуба, у којем данас егзистира 15 спортских дисциплина у које је укључено око 300 запослених Србијагаса, што значи да је сваки четврти радник члан Спортског клуба.

Честитајући спортистима, који су на најбољи начин пронели име Србијагаса, генерални директор Душан Бајатовић је рекао да ће менаџмент компаније и даље подржавати активности Спортског клуба, који је показао да се успех гради годинама, и притом истакао истрајност, упорност и спортско умеће чланова наше спортске екипе, која је успела да „узму“ трофеј изузетно јаким екипама, попут Нафтне индустрије Србије, Гаспрома, ИНЕ, Лукоила... - Србијагас је данас једна од најпознатијих српских компанија и у европским размерама, а то смо успели захваљујући, пре свега, људима који овде раде. Такође, ми смо сасвим добро конципирали и друштвено одговорно понашање компаније, тако што смо помагали свима и то смо радили заиста добро и селективно, јер смо у првом плану имали децу, социјалне потребе, па онда традиционалне верске заједнице и друге установе. Сви могу да се увере да смо најмање помагали професионални спорт, трудили смо се да што више улажемо у аматерско бављење спортом, школе и младе таленте, јер сматрамо да се и уз врло мала улагања могу донети изузетно добри резултати, рекао је директор Србијагаса.
Спортски клуб доделио је вечерас признања појединцима који су оставили дубок траг у досадашњем раду клуба. Међу њима су колеге Душан Ђорђевић из Београда, Милорад Јаковљевић из Кикинде и Милан Лакић из Новог Сада. Специјална признања додељена су генералном директору Србијагаса Душану Бајатовићу, председнику Управног одбора Предрагу Гргићу и председнику Јединствене синдикалне организације Вељку Милошевићу. У име синдиката и председника ЈСО награду је примио и присутне поздравио Радан Поповић. Такође, клуб је посебним признањима наградио носиоца олимпијских медаља и прослављеног спортисту Данила Икодиновића, као и 252. Авијацијску ескадрилу Војске Србије за успешну досадашњу сарадњу.