A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

09.02.2012 | Београд

„Србијагас“ главни дародавац Вукове награде

Генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић, заједно са председником Културно-просветне заједнице Србије Љубивојем ...

Генерални директор ЈП „Србијагас“ Душан Бајатовић, заједно са председником Културно-просветне заједнице Србије Љубивојем Ршумовићем и председавајућим жирија Светиславом Божићем, уручио је у Старом Двору у Београду Вукове награде за 2011. годину, које традиционално додељује КПЗ Србије за изузетан допринос развоју културе у Републици Србији и свесрпском културном простору.

Међу добитницима Вукове награде, која је додељена 48. пут, су: драмски писац Синиша Ковачевић, књижевник Радован Бели Марковић, Задужбина „Доситеј Обрадовић“ из Београда, књижевник из Штрпца Петар Сарић, академски сликар и професор Милош Шобајић, уметник и књижевник из Београда Предраг Бајо Луковић, историчар уметности Душан Миловановић, културни посленик и драматург из Пожаревца Милисав Миленковић, уредница РТС-а Негосава Нена Кунијевић, књижевни историчар и професор Филозофског факултета из Новог Сада Гојко Тешић. Са овог скупа послата је порука да на Вуковом делу и вуковским критеријумима почива оно највредније у српској култури, а да добитници Вукове награде својим радом настављају дело Вука Стефановића Караџића, стално га усавршавајући.

Јавно предузеће „Србијагас“ било је главни дародавац овогодишње Вукове награде, која се састоји из дипломе, рад академског сликара Радомира Савића Раса, плакете са ликом Вука Караџића, рад академског вајара Небојше Митрића и акварела Момчила Антоновића.