A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

18.09.2014 |

Надзорни одбор усвојио Ребаланс Програма пословања за 2014.

Саопштење ЈП Србијагас

Надзорни одбор ЈП „Србијагас“ усвојио је на данашњој седници Ребаланс Програма пословања Србијагаса за 2014. годину, који је урађен имајући у виду стање након великих поплава које су ове године оставиле последице и на гасоводнe објектe у земљи, али и кризу у Украјини и с тим у вези стварање резерви гаса за предстојећу грејну сезону.

Седница Надзорног одбора одржана је у Београду, председавао је председник НО Миливоје Милетић, а поред чланова одбора и генералног директора предузећа Душана Бајатовића, као и менаџмента предузећа, присуствовао јој је и помоћник министра привреде Милун Тривунац.

Генерални директор упознао је чланове Надзорног одбора са мерама које се предузимају у циљу обезбеђења довољних количина гаса за предстојећу грејну сезону, у случају продужетка украјинске кризе. Он је, тим поводом, истакао да је складиште гаса у Банатском Двору напуњено, да су на располагању и извесне количине домаћег гаса, као и да се предузимају мере за складиштење гаса у Мађарској. Надзорни одбор је прихватио ту информацију, уз напомену да Србијагас има велики удео у одрживости електроенергетског система и уопште енергетске сигурности земље и да ће свој део посла урадити максимално ажурно и одговорно.

Надзорни одбор усвојио је данас Извештај независног ревизора „Аудитор“ д.о.о. из Београда, о извршеној ревизији појединачних финансијских извештаја ЈП „Србијагас“ Нови Сад за период 01.01-31.12.2013. године. Усвојен је и извештај независног ревизора о извршеној ревизији консолидованих финансијских извештаја за исти период, као и Извештај о извршеној ревизији годишњих финансијских извештаја предузећа по енергетским делатностима за поменути период.

Надзорни одбор је потом једногласно усвојио појединачне финансијске извештаје предузећа за период 01.01-31.12.2013, након извршене ревизије независног ревизора „Аудитор“ д.о.о. из Београда, консолидоване финансијске извештаје за дати период, као и годишње финансијске извештаје по енергетским делатностима. Сви ти документи, путем Министарства привреде, достављени су Влади Републике Србије на сагласност.

На седници је усвојен и Коначан Извештај о реализацији Програма пословања ЈП „Србијагас“ за период јануар-март 2014. године, као и тромесечни Извештај о пословању у периоду 01.04-30.06.2014. године.Београд, 18.09.2014. године                                  Служба за односе с јавношћу и маркетинг