A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

26.09.2014 |

Поклон Европског бизнис конгреса Граду Новом Саду

Саопштење ЈП Србијагас

            У Новом Саду је данас свечано отворена нова станица за изнајмљивање бицикала, иначе дар, односно донација Европског бизнис конгреса (EBC) и спонзора, међу којима су компаније „South Stream“, Подземно складиште гаса Банатски Двор, Милениум тим, Согаз и Србијагас. Нову бициклану, симболичним пресецањем врпце, отворили су генерални директор Србијагаса и члан Председништва“EBC“-a Душан Бајатовић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Нови Сад Стеван Лугоња.
            Европски бизнис конгрес је пословна асоцијација основана пре 17 година у Немачкој, а њен циљ је развој економске сарадње у земљама ОЕБС-а. Окупља 117 компанија из 23 државе, а само неке од чланица су Гаспром, Дајмлер Крајслер , Дојче банка, Гас де Франс, БНП Париба, Џенерал Електрик, Голдман Сакс, Сименс, Тотал и друге. Председник Европског бизнис конгреса је господин Алексеј Милер, председник Управе Гаспрома, а члан Председништва овог форума је господин Душан Бајатовић, генерални директор Србијагаса. Он је, предајући нову бициклану на управљање Граду Новом Саду, најавио да ће се годишња скупштина “EBC“-a идуће године одржати у мају у Београду или Новом Саду. – То ће бити највећи пословни скуп у последњих неколико година у нашој земљи, којем ће присуствовати чланови управа поменутих компанија, истакао је Бајатовић.
            Обраћајући се присутнима, градоначелник је захвалио свим компанијама, чланицама Европског бизнис конгреса и уједно их позвао да наставе и даље да исказују друштвену одговорност према нашем граду. – Надам се да ће Новосађани све више користити бицикл као превозно средство и то по повољним условима, које им нуди Паркинг сервис, рекао је Вучевић.
             Присутнима се обратио и директор Паркинг сервиса Стеван Лугоња, рекавши да „NS bike" систем за сада има око 3.200 кокрисника и да је ово десета станица за изнајмљивање бицикала која је до сада отворена у Новом Саду.


Нови Сад, 26.09.2014. године                              Служба за односе с јавношћу и маркетинг

фото Танјуг, Јарослав Пап