A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

15.06.2016 |

Остварен напредак у реструктурирању ЈП "Србијагас"

Саопштење Министарства рударства и енергетике Републике Србије

Министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић састао се у среду, 15. јуна са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ) коју је предводио Џејмс Руф, у оквиру редовне ревизије текућег аранжмана Србије са том финансијском организацијом.

На састанку са делегацијом ММФ-а констатован је напредак у реализацији пројекта реструктурирања и финансијске консолидације Јавног предузећа "Србијагас".

Говорећи о Јавном предузећу Електропривреда Србије (ЕПС), представници ММФ-а, као и Светске банке и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), који су такође присуствовали састанку, оценили су да је неопходно уложити додатне напоре у спровођењу и убрзању започетих активности на реорганизацији и финансијској стабилизацији тог предузећа.

Састанку су присуствовали државни секретар Министарства рударства и енергетике Мирјана Филиповић, генерални директори ЈП "Србијагас" и ЈП ЕПС Душан Бајатовић и Милорад Грчић са сарадницима, као и представници Министарства финансија и Народне банке Србије (НБС), наводено је у саопштењу Министарства рударства и енергетике.


Београд, 15. јуна 2016. године