A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Србијагас > Прес центар > Вест

Вести

24.10.2016 |

Спортски дан и Скупштина Спортског клуба ЈП “Србијагас”

Спортисти се надметали на новосадском СПЕНС-у

           Сада већ традиционално – једном годишње – популарни новосадски СПЕНС постане стециште спортиста рекреативаца ЈП „Србијагас“. Овог пута специфична манифестација националне гасне компаније под називом “Спортски дан“ одржана је под сводовима Спортског и пословног центра „Војводина“ у недељу 23. октобра где су се окупили запослени из свих организационих делова Србијагаса - Новог Сада, Београда, Зрењанина, Панчева, Кикинде, Вршца, Чачка, Крагујевца. Укупно 160 наших радника било је спортски активно, а надметања су одржана у малом фудбалу, баскету 3 на 3, одбојци, стоном тенису, бадминтону, стрељаштву, куглању и шаху. Заједнички организатори и овог четвртог по реду спортског дружења (трећег на Спенсу) били су Јединствена синдикална организација ЈП „Србијагас“ и Спортски клуб наше компаније. Треба додати да је у оквиру Спортског дана уједно одигран и традиционални меморијални турнир у малом фудбалу „Александар Савић Савке“ који се одржава у спомен на нашег трагично настрадалог колегу, који је, између осталог, био и врстан спортиста.
           Није само велика дворана „Спенса“ тога дана била место окупљања спортиста Србијагаса. У Амфитеатру популарног новосадског спортског здања одржана је редовна годишња Скупштина Спортског клуба којој је председавао Јовица Будимир, извршни директор за инвестиције ЈП "Србијагас". На почетку је једногласно усвојен Записник са прошлогодишње седнице, а потом је председник клуба Милан Ђукић, извршни директор за правне, кадровске и опште послове, поднео Извештај о раду Спортског клуба „Србијагас“ у периоду октобар 2015 – октобар 2016. године.
           -У периоду између две Скупштине, активности клуба биле су редовне и у складу с Планом рада, који је усвојио Извршни одбор клуба, а што се финансија тиче, Завршни рачун за прошлу годину урађен је у складу са законом и предат на време, истакао је, између осталог, Милан Ђукић.
           На крају седнице, а на основу одлуке Извршног одбора „Спортског клуба“ да се заслужним члановима доделе признања, награђена су двојица истакнутих чланова Спортског клуба „Србијагас“. Овогодишњи лауреати су Бојан Јоксимовић, запослен у Општим пословима у дистрибуцији београдског дела наше компаније и то пре свега за учешће на Њујоршком и Берлинском маратону, као и за допринос и учешће у фудбалској екипи и Зоран Вучковић, технички руководилац у радној јединици Мерење и регулација (Нови Сад) за учешће у кошаркашким, одбојкашким и пливачким такмичењима, али и због великог доприноса у раду Ватерполо клуба „Војводина“ као његов председник и у раду Спортског друштва „Војводина“.
           Признања награђенима уручио је председник Јединствене синдикалне организације ЈП „Србијагас“ Вељко Милошевић, који је бираним речима поздравио све учеснике Спортског дана и чланове Скупштине Спортског клуба.Нови Сад, 24.10.2016. године                           Служба за одоносе с јавношћу и маркетинг