A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

27.02.2017 |

Usvojeni redovni finansijski izveštaji JP „Srbijagas“ za 2016.

Preduzeće nastavilo pozitivno kretanje u poslovanju s kraja 2015. godine

           Javno preduzeće „Srbijagas“ u periodu od 01.01-31.12.2016. godine ostvarilo je pozitivan finansijski rezultat u iznosu od 2,2 milijarde dinara, čime je nastavljeno pozitivno kretanje u poslovanju s kraja 2015. godine. Sve to je rezultat preduzetih i nastavljenih poslovnih aktivnosti, ali i uloženih napora u pogledu racionalizacije, posebno u delu troškova poslovanja, iako su i dalje prisutne teškoće i problemi u pogledu tekuće likvidnosti usled otežane naplate potraživanja od kupaca prirodnog gasa. Ovo su najvažniji navodi iz redovnih Finansijskih izveštaja JP „Srbijagas“ za period januar-decembar 2016. godine, kao i korigovanog Izveštaja o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja u periodu 1. januar – 31. decembar 2016. godine, urađenog nakon izrade finansijskih izveštaja, koje je danas usvojio Nadzorni odbor Srbijagasa na sednici održanoj u Novom Sadu. Tom prilikom rečeno je da je JP „Srbijagas“ i u 2016. godini nastavilo politiku sigurnosti i kontinuiteta u snabdevanju potrošača prirodnim gasom.
           Predsednik Nadzornog odbora prof. dr Muamer Redžović istakao je ovom prilikom da je veoma pozitivno to što kompanija ide napred i što njeno poslovanje sada obeležava trend stabilizacije i rasta, a sve zahvaljujući zajedničkom naporu i aktivnostima menadžmenta i svih zaposlenih, ali i osnivača, Vlade Republike Srbije.
           Sednica Nadzornog odbora JP „Srbijagas“ održana je u Novom Sadu, predsedavao je prof. dr Muamer Redžović, a prisutni su bili generalni direktor Dušan Bajatović, kao i svi članovi Nadzornog odbora i menadžmenta kompanije.

Novi Sad, 27.02.2017. godine                                       Služba za odnose s javnošću i marketing