A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

13.05.2017 |

Direktor Bajatović dočekao visoke zvanice na štandu Srbijagasa na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Saopštenje JP "Srbijagas", Novi Sad

           Javno preduzeće „Srbijagas“ od danas učestvuje na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, gde se posetiocima ove najveće sajamske manifestacije u zemlji i regionu, predstavilo sa najnovijim projektima i planovima u oblasti gasne infrastrukture, ali i sa uspešnim poslovnim rezultatima i aktivnom promocijom prirodnog gasa, energenta koji zaista mnogo pruža svojim korisnicima.
           Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, nakon svečanog otvaranja Sajma, dočekao je na štandu naše kompanije delegaciju, koju je predvodio prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a u kojoj su bili i republički ministar odbrane Zoran Đorđević, predsednici Skupštine i Vlade Vojvodine Ištvan Pastor i Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, kao i predstavnici diplomatskog kora, privrednog i političkog života Pokrajine i Grada. Snabdevanje gasom, kretanje cene tog energenta i novi projekti jesu teme o kojima je bilo reči u kratkom razgovoru na našem štandu.
           Međunarodni sajam poljoprivrede zvanično je proglasio otvorenim prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, koji je tom prilikom istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će Vlada nastaviti da pomaže kako poljoprivredne proizvođače, tako i prerađivačku industriju. Poljoprivreda je jedina grana naše privrede koja ni u najtežim vremenima nije zakazala, istakao je Dačić i ocenio da je razvoj međunarodne saradnje u ovoj oblasti od izuzetnog značaja, naročito na regionalnom nivou. On je zahvalio na učešću i saradnji prijateljima iz Bosne i Hercegovine koja je zemlja partner na ovogodišnjem Sajmu i izrazio zadovoljstvo da sa ministrom inostranih poslova BiH Igorom Crnadakom otvori ovu manifestaciju. - Srbija danas, u svojstvu domaćina ove prestižne manifestacije, želi da se predstavi kao zemlja koja uspešno sprovodi unutrašnje reforme, koja je stvorila povoljni i sigurni ambijent za strane investicije i poseduje privredne potencijale koji je čine važnim, stabilnim i pouzdanim partnerom na regionalnom i međunarodnom planu, poručio je Dačić.
           Na ovogodišnjem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu učestvuje preko 1.500 izlagača iz 60 zemalja sveta. Srbijagas se posetiocima predstavlja u centralnom delu hale u Master centru Novosadskog sajma, a u narednih sedam dana svi zainteresovani će imati priliku da od stručnih lica iz Investicija, Transporta i Distribucije JP "Srbijagas" čuju sve o prednostima prirodnog gasa, planovima za razvoj gasovodne mreže i velikim infrastrukturnim projektima naše kompanije.

Novi Sad, 13. maj 2017. godine                                   Služba za odnose s javnošću i marketing