A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

20.07.2017 |

Usvojen Konsolidovani izveštaj o poslovanju JP „Srbijagas“ u 2016. godini

Saopštenje JP "Srbijagas", Novi Sad

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Srbijagas“ na sednici održanoj u četvrtak, 20. jula u Novom Sadu, usvojio je Konsolidovani izveštaj o poslovanju kompanije u periodu od 01.01. do 31.12.2016. godine, u kojem se konstatuje povećanje fizičkog obima poslovanja u svim segmentima, kao i pozitivno kretanje većine finansijskih pokazatelja poslovanja, među kojima su najvažniji poslovni dobitak od 10,5 milijardi dinara i neto dobit od 1,7 milijarde. Uloženi napori preduzeća u pogledu sigurnog snabdevanja potrošača prirodnim gasom i ostvarenog prometa, racionalizacije troškova poslovanja i preduzetih mera u delu naplate potraživanja, naročito kod velikih kupaca, kao i izmirenje obaveza za gas uz poboljšanje kreditnih uslova, svakako su uticali na ostvarene rezultate poslovanja u prošloj godini. Cilj je, kako je ovom prilikom rečeno, nastavak i dalje poboljšanje svih pokazatelja poslovanja i u narednom periodu.

Članovi Nadzornog odbora usvojili su na današnjoj sednici i Izveštaj nezavisnog revizora o izvršenoj reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja JP „Srbijagas“ za period januar-decembar 2016. godine, kao i Konsolidovane izveštaje za isti period nakon izvršene revizije nezavisnog revizora.

Sednici Nadzornog odbora predsedavao je predsednik NO, prof. dr Muamer Redžović, a prisutni su bili zamenica generalnog direktora preduzeća Blaženka Mandić i članovi poslovodstva.

Novi Sad, 20. jul 2017. godine Služba za odnose s javnošću i marketing