A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast
Print

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

30.09.2017 |

Zaposleni Srbijagasa Sportskim danom obeležili Dan kompanije, generalni direktor na svečanoj sednici Skupštine Sportskog kluba

Bajatović: Srbijagas će sačuvati lidersku poziciju na gasnom tržištu Srbije

              12 godina Javnog preduzeća „Srbijagas“ i 15 godina Sportskog kluba „Srbijagas“ obeleženi su danas Sportskim danom zaposlenih, koji je petu godinu za redom, održan u sportskim halama novosadskog SPENS-a. U čast jubileja Sportskog kluba, u Master centru Novosadskog sajma, održana je Svečana sednica skupštine kluba, kojoj je prisustvovao i generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović. Obraćajući se našim sportistima, direktor je najpre, ne samo njima, nego i svim zaposlenima Srbijagasa, čestitao Dan preduzeća i istakao da je namera menadžmenta kompanije da, uz podršku radnika, u sadašnjim i budućim tržišnim uslovima, sačuva vodeću odnosno lidersku poziciju Srbijagasa na gasnom tržištu Srbije ali i da naše preduzeće, u budućnosti, postane nacionalna energetska kompanija respektabilna u zemlji i okruženju.
              -Posle niza godina vođenja socijalne politike, koja je možda bila preskupa ali je ipak pomogla i stanovništvu i privredi i mnogim institucijama, školama, bolnicama, crkvi i drugima, pre otprilike dve-tri godine, kada je promenjena politička volja, sada sa zadovoljstvom možemo da kažemo da u ovom momentu „Srbijagas“ ne duguje nikom ništa, uključujući i naše obaveze za gas koji uvozimo, da sve obaveze ispunjavamo i da čak, što naročito želim da istaknem, imamo i velike investicione planove i projekte koje hoćemo da realizujemo. To je, pre svega, gasna interkonekcija sa Bugarskom, koju ćemo raditi. Ovih dana smo sa rumunskom stranom usaglasili i interkonekciju sa tom susednom zemljom. Dalje, tu su i naši projekti u oblasti skladištenja gasa, gde planiramo izgradnju druge faze podzemnog skladišta u Banatskom Dvoru, čiji kapacitet nakon završetka tih radova, ne bi trebalo da bude manji od 750 miliona kubnih metara, a u planu su i još neka nova skladišta u Banatu. Pred nama su i nove investicije u magistralne gasovode, pre svega u onaj koji će iz pravca Mokrina ići do Pančeva i južnog Beograda, a nastavljamo i razgovore o izgradnji gasnih centrala. Sve su to projekti koji će našu kompaniju učvrstiti na toj vodećoj, liderskoj poziciji u zemlji i okruženju, kazao je direktor Bajatović.
              On je ovom prilikom istakao da je Srbijagas društveno odgovorna kompanija i da, u skladu sa mogućnostima koje ima, pomaže sportske, humanitarne i sve druge aktivnosti kako svojih zaposlenih, tako i zajednice u kojoj radi i posluje.
              Prisutnim članovima Skupštine Sportskog kluba obratio se potom i predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije JP „Srbijagas“ Veljko Milošević, koji je svim prisutnima čestitao jubilej, a svim zaposlenima 12. godišnjicu rada i postojanja kompanije sa željom da i dalje, zajedno sa poslovodstvom, ostvaruju dobre rezultate u interesu njih samih, njihovih radnih mesta i kompanije u celini, a što je, kako je rekao, i interes naše države.
              Predsednik Sportskog kluba, Milan Đukić , izvršni direktor za pravne, kadrovske i opšte poslove Srbijagasa, podsetio je ovom prilikom prisutne da su sportisti Srbijagasa u proteklih deceniju i po imali zapažene sportske rezultate od šampionskog mesta na Igrama naftne i gasne privrede Srbije u Bečićima 2011. godine do trećeg mesta na istim igrama, tri godine kasnije, na Zlatiboru, ali i istakao da Klub danas ima 315 članova, što znači da se svaki treći zaposleni u Srbijagasu rekreativno bavi sportom i da je cilj postojanja kluba i bavljenja rekreativnim sportom - zdrav život, druženje, fer plej i prevencija bolesti i profesionalnih oboljenja kod zaposlenih.
              Inače, oko 160 zaposlenih Srbijagasa učestvovalo je danas na tradicionalnoj manifestaciji „Sportski dan“ koju zajednički, sada već tradicionalno, organizuju Sportski klub i Jedinstvena sindikalna organizacija Srbijagasa. I ovoga puta su se, pod okriljem Velike i Male dvorane Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“ u Novom Sadu, okupile naše koleginice i kolege da se takmiče u 11 sportova - malom fudbalu, basketu 3 na 3, odbojci, rukometu, stonom tenisu, tenisu, badmintonu, streljaštvu, kuglanju, pikadu i šahu i to iz svih organizacionih delova Srbijagasa - Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Pančeva, Kikinde, Vršca, Čačka, Kragujevca..
              U okviru Sportskog dana ujedno je i odigran tradicionalni memorijalni turnir u malom fudbalu „Aleksandar Savić Savke“ u spomen na našeg tragično nastradalog kolegu, na kojem je, pored ostalih šest ekipa iz Srbijagasa, učestvovala i gostujuća ekipa iz Policijske Uprave Novi Sad.
              Na kraju današnje svečane sednice Skupštine Sportskog kluba, kojom je predsedavao predsednik ovog tela, inače izvršni direktor za investicije JP „Srbijagas“ Jovica Budimir, najuspešnijim članovima dodeljena su godišnja priznanja i pokloni. Ovogodišnji laureati, kojima su priznanja uručili generalni direktor, predsednik sindikata i predsednik Sportskog kluba, su kolege: Goran Milićević iz Zrenjanina, Dragan Arsenović iz Beograda, Slobodan Pavlović i Stevan Popov iz Novog Sada.

Novi Sad, 30.septembar 2017. godine                       Služba za odnose s javnošću i marketing