A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

05.10.2017 |

Direktor Srbijagasa na Međunarodnom forumu u Sankt Peterburgu

Saopštenje JP "Srbijagas", Novi Sad

                Generalni direktor Javnog preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović učestvuje u radu 7. Međunarodnog gasnog foruma, koji se od 3-6. oktobra ove godine održava u Kongresnom i izložbenom centru u Sankt Peterburgu. Nakon svečanog otvaranja Foruma i plenarne sednice, učesnicima skupa prvi se, u ime partnera Foruma, obratio direktor Srbijagasa. On je u pozdravnoj reči istakao:
                -Velika je čast za kompaniju Srbijagas i za mene lično što smo u prilici da Vam se kratko obratimo danas prilikom otvaranja 7. Međunarodnog gasnog foruma. Ovogodišnji forum se odvija pod nazivom „Energetska bezbednost i razvojni projekti“, pitanjem od vitalnog značaja za sve nas, jer bez energije i gasa nema razvoja u savremenom svetu, kazao je tom prilikom Dušan Bajatović.
                Na Gasnom forumu u Sankt Peterburgu učestvuje oko 4.000 delegata iz 36 zemalja, 500 izlagača iz 14 zemalja, više hiljada posetilaca iz sveta energetike i gasa, a u okviru konferencijskog dela biće organizovano 50 događaja koje će pratiti preko 300 novinara iz 150 ruskih i stranih medija. Forumu prisustvuje top menadžment najvećih energetskih kompanija - osim Gasproma, tu su i CNPC, ROYAL DUTCH SHELL PLC, OMV AG, UNIPER SE i drugi. Na sanktpeterburškom forumu se, iz godine u godinu, donose značajne odluke sa fokusom na globalna energetska rešenja.

Novi Sad, 05. oktobar 2017. godine                             Služba za odnose s javnošću i marketing