A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

18.05.2013 | Novi Sad

SRBIJAGAS - NOVA ENERGIJA SRBIJE

U znaku velikih projekata, poput gasovoda Južni tok, interkonekcija sa susednim zemljama, nastavka gasifikacije zemlje i promocije prirodnog gasa kao ekološki najboljeg, ali i ekonomski, veoma isplativog energenta, Javno preduzeće ...

U znaku velikih projekata, poput gasovoda Južni tok, interkonekcija sa susednim zemljama, nastavka gasifikacije zemlje i promocije prirodnog gasa kao ekološki najboljeg, ali i ekonomski, veoma isplativog energenta, Javno preduzeće „Srbijagas“ započelo je danas svoje  učešće na jubilarnom 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Sajam je  svečano otvorio predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekavši da je poljoprivreda velika šansa Srbije. On je, obilazeći izlagački prostor na sajmu, posetio i štand Srbijagasa, gde se zadržao u kratkom razgovoru sa generalnim direktorom Dušanom Bajatovićem. 

Otvarajući sajam premijer je rekao da je, u situaciji kada su političke prilike drugačije i kada se na Srbiju iz sveta gleda na drugačiji način, šansa da to iskoristimo i postanemo gigant u oblasti poljoprivede. On je kazao da je u toku izrada Strategije razvoja poljoprivrede u Srbiji 2014. do 2024, koja će biti završena do kraja ove godine.
- Poljoprivreda je velika šansa Srbije, jer je naša zemlja zelena bašta Evrope i to moramo iskoristiti za razvoj poljoprivrede, jer razvojem te grane razvićemo celu privredu, istakao je Dačić, kome je direktro Sajma Dragan Lukač, povodom još jednog jubileja - 90 godina postojanja Novosadskog sajma, uručio zlatnu plaketu.

Otvaranju sajma prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar poljoprivrede Goran Knežević, ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu Verica Kalanović, kao i mnogi drugi predstavnici političkog i društvenog života Grada i Pokrajine. Zemlja partner 80. Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Hrvatska, a na sajmu će se ove godine predstaviti i kompanije iz više od 50 zemalja.
Javno preduzeće Srbijagas, pod sloganom „Nova energija Srbije“ predstaviće ovih dana svim posetiocima sajma svoje razvojne projekte, mogućnosti i planove, sa akcentom na ekološke prednosti prirodnog gasa, kao energenta savremenog doba. Jedan dan sajma biće posvećen sportistima, jer će gosti na štandu Srbijagasa u Hali Master centra Novosadskog sajma biti igrači i članovi Uprave Rukometnog kluba „Vojvodina“, ovogodišnji šampioni Srbije.