A+ A-
Srbijagas RSS feeds print version set contrast

Srbijagas > Press Centar > Vest

Vesti

05.05.2012 | Bačko Dobro Polje

Gas za 10.000 domaćinstava Zmajeva, Bačkog Dobrog Polja i Ravnog Sela

U Bačkom Dobrom Polju danas je puštena u rad distributivna gasna mreža u dužini od 150 kilometara, Glavna merno-regulaciona stanica, kapaciteta 5.200 m3/h i čelični gasovod dug oko 4,5 kilometra, koji će omogućiti ...

U Bačkom Dobrom Polju danas je puštena u rad distributivna gasna mreža u dužini od 150 kilometara, Glavna merno-regulaciona stanica, kapaciteta 5.200 m3/h i čelični gasovod dug oko 4,5 kilometra, koji će omogućiti snabdevanje gasom oko 10.000 domaćinstava u naseljenim mestima Bačko Dobro Polje, Zmajevo i Ravno Selo. Nove gasovodne objekte svečano su otvorili predsednik opštine Vrbas Željko Vidović, predsednica Skupštine opštine Marjana Maraš, izvršni direktor za investicije JP „Srbijagas“ Jovica Budimir, direktor JP „Vrbas-Gas“ Radislav Bjelica i direktor preduzeća „Promont group“ Milinko Cicmil

Obraćajući se prisutnim predstavnicima opštine i izvođača radova, kao i meštanima Bačkog Dobrog Polja, izvršni direktor Srbijagasa Jovica Budimir je izrazio zadovoljstvo što je kompanija „Srbijagas“ realizovala još jedan važan projekat, koji će omogućiti da, ne samo domaćinstva, već i industrijski objekti u ovom delu opštine Vrbas, koriste sve pogodnosti prirodnog gasa. - Glavna merno-regulaciona stanica „Bačko Dobro Polje“ snabdevaće se gasom preko priključnog gasovoda visokog pritiska, koji polazi od razvodnog gasovoda RG 04-15 Gospođinci-Sombor. Srbijagas je u ovaj projekat, koji danas otvaramo, uložio oko 3 miliona evra. Radovi su započeti početkom ove godine. Veoma smo zadovoljni što smo zajedno sa strateškim partnerom u ovom poslu, firmom „Promont group“, uspeli da realizujemo sve što je planirano na ovom području i da za više hiljada budućih potrošača gasa stvorimo uslove da se priključe na gasnu mrežu, istakao je Budimir.

Predsednik opštine Željko Vidović, ističući značaj ove investicije za Vrbas, izjavio je da je korist od gasifikacije velika ne samo za domaćinstva, već i za buduće radne zone, koje ovim postaju veoma interesantne za investitore. - Završetkom  projekta gasifikacije, a u toku sledeće godine i kanalizacije na području cele opštine, imaćemo dobro opremljene radne industrijske zone blizu auto puta, gde očekujemo nove investitore, kazao je Vidović.

            Direktor JP „Vrbas-Gas“ Radislav Bjelica najavio je da će građani već do kraja ovog meseca moći da se priključe na novu gasovodnu mrežu i pri tom istakao da će cena priključka biti veoma povoljna, kao i da će, u saradnji sa bankama, svi zainteresovani moći da uvedu gas na kredit. Član opštinskog veća za energetiku Goran Pejović rekao je da je prirodni gas najbolji izbor sa tehničke i tehnološke strane za ovdašnje prerađivačke i prehrambene industrijske pogone, i da s obzirom na već postojeće izgrađene kapacitete na potezu od Bačkog Dobrog Polja do Ravnog Sela i najavu investitora da će otvoriti nove pogone, gasifikacija sasvim sigurno znači i pokretanje novih radnih mesta.